Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
GOlf III 1.8 aam zamiana licznika z zegarkiem....
Witam, mam pytanie czy mozna zastąpić licznik z zegarkiem na licznik z obrotomierzem i MFA w golfie III (1.8 75ps) z góry dziekuje za pomoc 

- emfunf
- Berbeć
moim zdaniem bez problemu tylko musisz w tym nowym liczniku zwrocic uwage i pamietac na kilka waznych rzeczy:
Licznik musi byc z tego samego okresu produkcji co twoj gofer. Liczniki VDO byly do 94r a od 94r MOTOMETER. wazne jest to bo z tego co wiem sie nie zgrywaja.
licznik musi byc od benzyniaka i najlepiej tez od 1.8 75KM zeby nie bylo przypadkowych przeklamywan (jesli sie myle to mnie reszta poprawi
)
musisz zwrocic uwage czy jest tak samo wyskalowany jak twoj obecny licznik bo sa 2 typy:
- 0...220
- 20..220 (np ja taki mam)
Dla pewnosci mozesz spisac i sprawdzic pozniej numery z obudowu zarowek na gorze licznika czy pasuja
No i pamietaj ze od Seata liczniki tez podchodza pod nasze gofry
Mam nadzieje ze pomoglem troche
Powodzonka w doborze i montazu
Licznik musi byc z tego samego okresu produkcji co twoj gofer. Liczniki VDO byly do 94r a od 94r MOTOMETER. wazne jest to bo z tego co wiem sie nie zgrywaja.
licznik musi byc od benzyniaka i najlepiej tez od 1.8 75KM zeby nie bylo przypadkowych przeklamywan (jesli sie myle to mnie reszta poprawi
)
musisz zwrocic uwage czy jest tak samo wyskalowany jak twoj obecny licznik bo sa 2 typy:
- 0...220
Dla pewnosci mozesz spisac i sprawdzic pozniej numery z obudowu zarowek na gorze licznika czy pasuja
No i pamietaj ze od Seata liczniki tez podchodza pod nasze gofry
Mam nadzieje ze pomoglem troche
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...
zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
Moja mała Biała Bestia
-

T@jny1990 - Czytacz
T@jny1990 napisał(a):moim zdaniem bez problemu tylko musisz w tym nowym liczniku zwrocic uwage i pamietac na kilka waznych rzeczy:
)
- 0...220
Dla pewnosci mozesz spisac i sprawdzic pozniej numery z obudowu zarowek na gorze licznika czy pasuja![]()
No i pamietaj ze od Seata liczniki tez podchodza pod nasze gofry![]()
Mam nadzieje ze pomoglem troche![]()
dobre.. bzdury
licznik ma mieć taki sam wgsz i reszta nie ma znaczenia.
Kolego tematów było bez liku o założeniu mfa. Da się to zrobić w 1.6 tylko z temperaturą oleju może być problem bo trzeba kupić naleśnik który z 1 gniazda w podstawie filtra zrobi 2 dla czujnika. Reszta do poczytania na forum.
I uprzedzam pytanie. Nic nie trzeba robić żeby działał obrotomierz. Wsadzasz licznik z obrotem i już.
- killah
killah napisał(a):dobre.. bzdury
W takim razie
za wprowadzenie w błąd...
Powodzenia w zamianie kolego
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...
Moja mała Biała Bestia
Moja mała Biała Bestia
-

T@jny1990 - Czytacz
• Strona 1 z 1