i o dziwo efekt jest bardzo dobry jak na taki głosnik. Pytanie moje brzmi tak czy może stac się cos z radiem ew przewodami w samochodzie ? Gdzies słyszałem ze takie głosniki nie nadają się do auta. Moje radio to LG LCS300AR 4x53W. Czekam na odpowiedz.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Golf 3 radio LG LCS300AR a głosnik Panasonic
Witam mam pytanie, przypomniałem sobie ostatnio że mam w domu głosniki od wieży Panasonic SA-AK410. Są to głosniki 150W 6 Ω. Sprobowałem je podłączyc tak z braku laku innych
i o dziwo efekt jest bardzo dobry jak na taki głosnik. Pytanie moje brzmi tak czy może stac się cos z radiem ew przewodami w samochodzie ? Gdzies słyszałem ze takie głosniki nie nadają się do auta. Moje radio to LG LCS300AR 4x53W. Czekam na odpowiedz.
i o dziwo efekt jest bardzo dobry jak na taki głosnik. Pytanie moje brzmi tak czy może stac się cos z radiem ew przewodami w samochodzie ? Gdzies słyszałem ze takie głosniki nie nadają się do auta. Moje radio to LG LCS300AR 4x53W. Czekam na odpowiedz.- Shakur92
- Berbeć
Radio masz z wyjściem 4Ω, podłączając wyższą impedancje czyli w Twoim przypadku 6Ω nie zrobisz nic złego i nic się nie spali. Musisz tylko pamiętać aby pod jedno wyjście podłączać jeden głośnik.
Niższej impedancji czyli np 2Ω nie wolno podłączać.
-

klaudek669 - Badacz tematu
klaudek669 napisał(a): Musisz tylko pamiętać aby pod jedno wyjście podłączać jeden głośnik.
Jestem zielony w tych sprawach
Jeden głosnik pod pod jedno wejscie ? Jak mam to rozumiec ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- Shakur92
- Berbeć
• Strona 1 z 1