A więc problem jest następujący..
Chodzi o Golfa 3 Silnik 1.6 rocznik 97
Wracam do domu autem i postanawiam go umyć po umyciu i wysuszeniu wsiadam i auto nie pali a zawsze paliło na dotyk...
Otwieram maske sprawdzam cewke myślałam że to od cewki kupiłam nowa i nadal nic..
sprawdziłam dojście na kablu do cewki i prąd jest. Jak włożę ten kabel do cewki to nie ma iskry prąd ginie,...a bezpośrednio z akumulatora do cewki to iskra jest..
już nie wiem co mam robić...może jakieś zwarcie sie robi czy coś..
macie jakieś pomysły??????
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolego juz pisałem ze mam to samow 2.0 ze iskra ginie raz jest i raz niema
wiec niewiem jak tam w twoim silniku ale mowie co mozesz sprawdzić czujnik położenia wału, hall... u mnie np to wszystko jest sprawne a ginie iskra i napiecie na cewce jest:) okazało sie u mnei ze jkomputer lezy tranzystory mocy najprawdopodobniej takze:) jak wszystko sprawdzisz i bedzie ok to komuterek lezy .... ale posprawdzaj te najtańsze rzezcy narpiew moze to jakaś wilgoc wlbo kabelek gdzieś spadł sam wiesz jak to jest w starych samochodzikach...
wiec niewiem jak tam w twoim silniku ale mowie co mozesz sprawdzić czujnik położenia wału, hall... u mnie np to wszystko jest sprawne a ginie iskra i napiecie na cewce jest:) okazało sie u mnei ze jkomputer lezy tranzystory mocy najprawdopodobniej takze:) jak wszystko sprawdzisz i bedzie ok to komuterek lezy .... ale posprawdzaj te najtańsze rzezcy narpiew moze to jakaś wilgoc wlbo kabelek gdzieś spadł sam wiesz jak to jest w starych samochodzikach...- kamyk212121
- Badacz tematu
Jak ginie po myciu moze być to spowodowane starymi przewodami lub wilgotną kopułka. Najpierw może weź kopułkę, palec i przewody do domu wysusz to wszystko i zobacz jak będzie. Z innej strony kiedy ostatnio były te elementy wymieniane. Może już są przebicia na przewodach lub kopułka jest wytarta
- michaal
- Badacz tematu
michaal napisał(a):Jak ginie po myciu moze być to spowodowane starymi przewodami lub wilgotną kopułka. Najpierw może weź kopułkę, palec i przewody do domu wysusz to wszystko i zobacz jak będzie. Z innej strony kiedy ostatnio były te elementy wymieniane. Może już są przebicia na przewodach lub kopułka jest wytarta
cewka jest sprawdzona dobra....
prąd na dojściu do cewki jest(na górnym zacisku) a nie ma na wyjściu z cewki...
to co moze byc??
- emika
- Berbeć
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1