Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gaśnie po wymianie kluczyka
Witam. sprawa ma się następująco: przesiałem kluczyk,wziąłem więc dorabiany(po jakiś 3h od zgaszenia auta) ,wkładam do stacyjki,przekręcam,kontrolki zapalają się jak należy,odpalam i na momencik odpala,obroty z gazem skaczą ale trwa to z sekundę i zdycha czy to na benzynie czy na gazie,czy może to być wina kluczyka???
- Rylec666
- Berbeć
Najprawdopodobniej tak.
Pewnie masz fabryczny immobilizer.
W ori kluczyku powinna być "pastylka" która "potwierdza przynależność" kluczyka do twojego samochodu. Zapasowy kluczyk pewnie jej nie ma. Dlatego po bezproblemowym odpaleniu do akcji wkracza immo, kiedy nie może uzyskać potwierdzenia od kluczyka. włącza silnik.
Jeżeli nie znajdziesz starego kluczyka to pozostaje zaprowadzić auto do jakiegoś "magika" który odłączy immo.
Pewnie masz fabryczny immobilizer.
W ori kluczyku powinna być "pastylka" która "potwierdza przynależność" kluczyka do twojego samochodu. Zapasowy kluczyk pewnie jej nie ma. Dlatego po bezproblemowym odpaleniu do akcji wkracza immo, kiedy nie może uzyskać potwierdzenia od kluczyka. włącza silnik.
Jeżeli nie znajdziesz starego kluczyka to pozostaje zaprowadzić auto do jakiegoś "magika" który odłączy immo.
-

Snejk18 - Fanatyk
http://www.golf3.pl/brak-podswietlania- ... ?view=next
Poczytaj sobie, kolega mazzieh84, miał podobny problem.
Poczytaj sobie, kolega mazzieh84, miał podobny problem.

-

Snejk18 - Fanatyk
ok. dziekuje serdecznie. Tylko pewnie po dorobieniu raczej go sprawdzalem i wiedzial bym to wczesniej, a ten caly immo mozna wylaczyc podlaczajac kompa czy jakas grubsza ingerencja?
[ Dodano: 2011-06-26, 14:55 ]
a mozliwe jest ,ze stary byl wytarty i ksztalt zabkow,dlugosc itp. ma na to wplyw? wiem ,ze to troche glupkowate pytanie no ale
[ Dodano: 2011-06-26, 14:55 ]
a mozliwe jest ,ze stary byl wytarty i ksztalt zabkow,dlugosc itp. ma na to wplyw? wiem ,ze to troche glupkowate pytanie no ale

- Rylec666
- Berbeć
-

gello1 - Gaduła
to juz troche wiem. dzięki
[ Dodano: 2011-06-26, 19:18 ]
Panowie mieliście racje,faktycznie byl immo. sa jeszcze uczciwi ludzie,kluczyk sie odnalazl
odpalil od razu. pytanie wiec teraz takie czy mozna taki kluczyk dorobic z tym immobilajzerem?
Panowie mieliście racje,faktycznie byl immo. sa jeszcze uczciwi ludzie,kluczyk sie odnalazl
odpalil od razu. pytanie wiec teraz takie czy mozna taki kluczyk dorobic z tym immobilajzerem?- Rylec666
- Berbeć
Rylec666 napisał(a):to juz troche wiem. dzięki
Panowie mieliście racje,faktycznie byl immo. sa jeszcze uczciwi ludzie,kluczyk sie odnalazlodpalil od razu. pytanie wiec teraz takie czy mozna taki kluczyk dorobic z tym immobilajzerem?
Tutaj jest coś na ten temat może ci pomoże: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=396114
-

rufi89 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1