Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Elektryka szyb tył
Witam. Zainwestowalem w 4 elektryczne szyby. Z przodem dam rade juz prawie wszystko podlaczone ale jak ruszyc z tylem... Nie wiem w ogóle jak ruszyc z nim. Proszę o każdą porade wskazówkę a najlepiej opis przewodów wiązki tylnych szyb co który do czego. A drugi problem to opis przelacznika tych ze szyb który jest w konsoli moze ktoś wie który pin do czego . Jak ktoś cos to proszę o pomoc . Tematow wiele ale w żadnym ani nic nie sprecyzowane a jeżeli chodzi o tyl to juz wogole. Pzdr

- Pawel mk3
- Czytacz
Pstryki w konsoli środkowej masz podłączone? ja jak zakładałem swoje szyby to nie dostałem w zestawie i też za nic nie mogłem ruszyć tyłu dopiero jak podłączyłem pstryczki to ruszyło.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
z tego co piszesz to chyba nie masz ori wiązki gł. do szybek,więc jedynie schemat cię ratuje,
schemat:
wiązka

schemat:
wiązka

moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
Mam ori wiązkę to na 100%. A przycisków nie mam podlaczonych bo nie wiem który pin do którego cala wiązkę mam procz tej do konsoli srodkowej
czyli wnioskując jeśli nie podlacze przycisków w konsoli nie uruchomię szybek ? 
czyli wnioskując jeśli nie podlacze przycisków w konsoli nie uruchomię szybek ? 
- Pawel mk3
- Czytacz
Pawel mk3 napisał(a):Mam ori wiązkę to na 100%. A przycisków nie mam podlaczonych bo nie wiem który pin do którego cala wiązkę mam procz tej do konsoli srodkowejczyli wnioskując jeśli nie podlacze przycisków w konsoli nie uruchomię szybek ?
Nie uruchomisz bo przez włącznik idzie główne napięcie na tylne szyby, związane jest to z blokadą rodzicielską która (środkowy przycisk) odłącza cały tył. A ty masz uciętą tą wtyczkę czy jak bo mam akurat taką wiązkę rozprutą na garage
-

Radi - Members
Mam wiązki z przelotkami drzwi a do przycisku w konsoli nie
myslalem ze cos przymodze jak będę wiedzieć który pin do czego służy bądź jaki kolor przewodu do którego pinu. Ale jeśli masz kawalek wiązki na zbyciu to sie moze dogadamy 
myslalem ze cos przymodze jak będę wiedzieć który pin do czego służy bądź jaki kolor przewodu do którego pinu. Ale jeśli masz kawalek wiązki na zbyciu to sie moze dogadamy 
- Pawel mk3
- Czytacz
To tak z głównej wiązki wychodzi wtyczka na przełącznik na wtyczce są napisane nr pinów wiec tak
1 brązowy (masa)
2 brązowy z czarnym paskiem
3 czarny
4 szary z niebieskim paskiem (prawdopodobnie podświetlenie)
5 brązowy (masa)
6 brązowy (masa)
7 brązowy z szarym paskiem
8 czerwony z zółtym paskiem (prawdopodobnie stały plus)
1,5,6 są zmostkowane kawałek przed wiązką także na 100% masa
1 brązowy (masa)
2 brązowy z czarnym paskiem
3 czarny
4 szary z niebieskim paskiem (prawdopodobnie podświetlenie)
5 brązowy (masa)
6 brązowy (masa)
7 brązowy z szarym paskiem
8 czerwony z zółtym paskiem (prawdopodobnie stały plus)
1,5,6 są zmostkowane kawałek przed wiązką także na 100% masa
-

Radi - Members