Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Elektryczne szyby
witam, padl mi prawdopodobnie silniczek od prawej przedniej pasazera i chcialbym wymienic, ale nie moge opuscic szyby a inczej nie zmienie podnosnika-chyba? A moze istnieje mozliwosc wymiany samego silniczka? tylko jak? Dziwnie sie to u mnie dzieje, bo wszystko dzialalo i nagle przestalo. Moze wina bezpiecznikow? ktore to? bo nie znalazlem na schematach. Btw. moze byc oddzielny bezpiecznik do prawej i lewej strony? sam juz nie wiem
- Nervusek
Re: Elektryczne szyby
sprawdz przewody i gniazdo w przelotce drzwi, mozna zmienic podnosnik i oddzielnie silnik ....Nervusek napisał(a):witam, padl mi prawdopodobnie silniczek od prawej przedniej pasazera i chcialbym wymienic, ale nie moge opuscic szyby a inczej nie zmienie podnosnika-chyba? A moze istnieje mozliwosc wymiany samego silniczka? tylko jak? Dziwnie sie to u mnie dzieje, bo wszystko dzialalo i nagle przestalo. Moze wina bezpiecznikow? ktore to? bo nie znalazlem na schematach. Btw. moze byc oddzielny bezpiecznik do prawej i lewej strony? sam juz nie wiem
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
- variant yacht
- Badacz tematu
Niema oddzielnego bezpiecznika, sprawdzaj kable w przelotce do drzwi. W razie czego da się wymienić chociaż nie jest łatwo. Trzeba sięgnąć w górę między szybę a blachę wewnętrzną oczkowym kluczykiem 10 do nakrętek mocujących szybę w uchwytach, po jednej na każdy uchwyt. Po ich poluzowaniu będzie jeszcze taki problem że guma w uchwycie się przykleja do szyby, trzeba się trochę poszarpać, cienkim nożem podważać. Chyba że np stwierdzisz że linka jest potargana to ją tniesz i szyba opadnie
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1