witam wszystkich stałem się szczęśliwym posiadaczem golfa gti 16v...
wszystko pięknie i ładnie tylko gnębi mnie pewien problem... elektryka szyb od strony kierowcy.... gdy chcę opuścić szybę z przodu słychać że silniczek pracuje ale szyba ani drgnie natomiast z tyłu nie słychać nawet silniczka... od strony pasażera wszystko działa bez zarzutów... rozbierałem boczki i szczerze powiedziawszy nie wiem co zrobić i jak się za to zabrać... proszę o porady... z góry dziękuję

) A co do tej szyby która nie chce jechać a silnik pracuje to radzę nie próbować za często bo może paść silniczek. Zdejmij boczki i sprawdź prowadnice czy są proste, ewentualnie czy są nasmarowane żeby lżej się przesuwało góra - dół. Sprawdź też linkę może ona jest źle założona i blokuje opuszczanie. Potem ewentualnie można jeszcze sprawdzić (ale to trzeba mieć opuszczoną szybę
) czy szyba jest odpowiednio założona, ja tak miałem że była chyba krzywo i za duże tarcie się robiło i silnik nie mógł uciągnąć tego
No i ostatnia opcja skorzystaj z tematu
Jeżeli masz czas i chęci to sprawdź, u mnie też nie chciała się opuszczać a teraz idzie za każdym razem 
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)