Witam
Mam problem z szybami.szukałem na forum odpowiedzi ale nic nie znalazłem powiązanego.
W Golfiku same opuszczają sie szyby.Po zamknieciu z kluczyka czasem od razu a czasem po kilku minutach szyby schodzą w dół.Słychac cykanie przekaźnika..Co sprawdzić?ewentualnie jak wyłączyc tymczasowo ten moduł za pomocą VAG-a?Czy jest jakis przekażnik sterujący szybami albo bezpiecznik odpowiedzialny za obwód.?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jeśli nie masz alarmu lub sterownika powiązanego z domykaniem odmykaniem szyb: trzeba szukać zwarcia do kabla odmykającego szarego lub szaroczerwonego - przy pomce centrala, we przelotkach do dzrwi w samych mikrostykach w zamkach dzwi najczęściej, miejsce konkretne może znajdziesz odłączając pojedynczo wtyki pompki potem wtyki dzrwiowe i obserwując co się dzieje
- pablomed
- Members
Golf jest z 1995 i tam był już moduł domykania szyb.z kluczyka szyby sie zamykaja,ale po chwili same opadaja.może trzeba poszukac przy zamku?
[ Dodano: 2014-08-11, 18:30 ]
Czy jest możliwość wyłączenia sterownika szyb za pomocą VAG?jesłi tak to w jaki sposób?
[ Dodano: 2014-08-11, 18:30 ]
Czy jest możliwość wyłączenia sterownika szyb za pomocą VAG?jesłi tak to w jaki sposób?
-

bluder - Czytacz
w pozycji dodatkowej nad przekaźnikami, miejsce nie jest stałe, poznasz łatwo jest tam wpięte dodatkowe gniazdo bezpiecznika a sam bezpiecznik jest zielony większy niż zwykłe, taki sam może być od klimy czy abs ale to ustalisz sobie doświadczalnie który wyjąć jeśli masz ich więcej - nic się nie zepsuje jeśli niewłaściwy wyjmiesz
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1