elektryczne szyby same się opuszczają

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

elektryczne szyby same się opuszczają

Postprzez bluder » 10 sie 2014, o 20:21

Witam

Mam problem z szybami.szukałem na forum odpowiedzi ale nic nie znalazłem powiązanego.
W Golfiku same opuszczają sie szyby.Po zamknieciu z kluczyka czasem od razu a czasem po kilku minutach szyby schodzą w dół.Słychac cykanie przekaźnika..Co sprawdzić?ewentualnie jak wyłączyc tymczasowo ten moduł za pomocą VAG-a?Czy jest jakis przekażnik sterujący szybami albo bezpiecznik odpowiedzialny za obwód.?
Avatar użytkownika
bluder
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 30 paź 2008, o 22:56
Lokalizacja: Zabrze

elektryczne szyby same się opuszczają

 

Postprzez robercik » 11 sie 2014, o 06:06

przekaźniki to są przy silniczkach w siłownikach, może to być gdzieś jakieś przejście na przewodach sygnałowych lub na stykach w zamku drzwiowym od strony kierowcy
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez pablomed » 11 sie 2014, o 09:45

jeśli nie masz alarmu lub sterownika powiązanego z domykaniem odmykaniem szyb: trzeba szukać zwarcia do kabla odmykającego szarego lub szaroczerwonego - przy pomce centrala, we przelotkach do dzrwi w samych mikrostykach w zamkach dzwi najczęściej, miejsce konkretne może znajdziesz odłączając pojedynczo wtyki pompki potem wtyki dzrwiowe i obserwując co się dzieje
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez bluder » 11 sie 2014, o 19:28

Golf jest z 1995 i tam był już moduł domykania szyb.z kluczyka szyby sie zamykaja,ale po chwili same opadaja.może trzeba poszukac przy zamku?

[ Dodano: 2014-08-11, 18:30 ]
Czy jest możliwość wyłączenia sterownika szyb za pomocą VAG?jesłi tak to w jaki sposób?
Avatar użytkownika
bluder
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 30 paź 2008, o 22:56
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez pablomed » 12 sie 2014, o 00:18

nie, musisz znaleźć usterkę, albo tymczasowo odłączyć szyby (wyjąć zielony bezpiecznik nad skrzynką), jeszcze czasem winny może być bardzo słaby aku lub brak masy
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez bluder » 12 sie 2014, o 21:02

ten bezpiecznik znajduje sie w skrzynce bezpiecznikowej ale powyżej rzędu bezpieczników obok jakiegos przekaznika,tak gdzies wyczytalem ale mozesz to potwierdzic?ewentualnie obok którego przekaźnika?
Avatar użytkownika
bluder
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 30 paź 2008, o 22:56
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez pablomed » 13 sie 2014, o 12:31

w pozycji dodatkowej nad przekaźnikami, miejsce nie jest stałe, poznasz łatwo jest tam wpięte dodatkowe gniazdo bezpiecznika a sam bezpiecznik jest zielony większy niż zwykłe, taki sam może być od klimy czy abs ale to ustalisz sobie doświadczalnie który wyjąć jeśli masz ich więcej - nic się nie zepsuje jeśli niewłaściwy wyjmiesz
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron