Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
El szyba zacina się.
Witam. Mam taki problem z el szybą kierowcy krótko mówiąc trzeba kilkakrotnie nacisnąć ten przycisk od opuszczania czy żeby podnieść bo robi to tylko kawałkami i isę zatrzymuje. Widziałem na necie kilka takich postów ale nie ogarniam o co chodzi bo za słabo wyjaśnione jest. Jakiś czujnik, silniczek nie wiem w którym miejscu, co z nim zrobić? Tj. 3-drzwiówka. Szyba u pasażera chodzi bez zarzutów.
-

99szymon99 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0 2e
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: El szyba zacina się.
Miałem to samo u siebie. Sprawdź czy z kablami jest wszystko ok, czy włącznik nie przerywa. U mnie samoczynnie się naprawiło 

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
Silnik ma czujnik zabezpieczajacy przed jego spaleniem i odcina prąd dlatego pare razy musisz naciskac.
Nie dzieje sie to bez powodu, albo linka sie rozlazła juz i ledwo co chodzi w mechanizmie bez smarowania.
Rozbierz boczek wyciag mechanizm obejrzyj czy linki cale i czy tluste sa. nasmaruj prowadnice i silnik, sprawdz powinno pomoc
Nie dzieje sie to bez powodu, albo linka sie rozlazła juz i ledwo co chodzi w mechanizmie bez smarowania.
Rozbierz boczek wyciag mechanizm obejrzyj czy linki cale i czy tluste sa. nasmaruj prowadnice i silnik, sprawdz powinno pomoc
-

junior44 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.6 GT AFT
- Paliwo: PB+LPG
dobrze doczytałeś winny jest czujniczek halla. w skrócie - można go próbować przygiąć bliżej magnesu wirującego na osi silniczka, bo stracił już charakterystyke. Wszystkie szczegóły o rozbiórce masz w faq na drugim forum golfa, a szczegóły samego przygięcia czujniczka w moich postach na tamtym forum ( nick Paweł Marek)
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1