Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
[mk3]el. szyba
Witam koledzy mam taki problem bo ostatnio przeszły burze i otwierałem szybę pasażera i w pewnym momencie stanęła i nie chciała iść, ani w dola, ani w gore lecz po chwili zabawy tragicznie źle się zamknęła i teraz złe chodzi tak jakby linkę było bardzo słychać i otworzy się kawałek i staje albo przy zamykaniu kawałek i tez staje trzeba robi tak ze nacisne raz otwieranie i po tym zamykanie i tak na przemian, najgorszy jest ten dzwiek czy moze byc tak ze na lince smaru nie ma i tak zle chodzi 

-

Baran. - Czytacz
wiele nie pomoge, ale chyba najłatwiej sprawdzic co tam się dzieje będzie jak zdejmiesz bok drzwi i zobaczysz co tam w srodku się porobiło...
skorzystaj jeszcze z "szukaj" trochę o szybach w elektryce było, moze coś znajdziesz dla siebie....
skorzystaj jeszcze z "szukaj" trochę o szybach w elektryce było, moze coś znajdziesz dla siebie....
-

gajdzik - VIP
Elektryczna szyba ma bezpiecznik przeciążeniowy jak nie daje rady to odłącza może klinują ci sie linki między szybą a drzwiami też tak miałem jak wyczepiła mi się plastikowa spinka mocująca linki na środku, w miejscu gdzie dwie linki się krzyżują. dawało to taki trzask i szyba stawała. Sprawdz czy między szybą a blachą drzwi linki nie są gdzieś zbyt lużno ułożone
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Baran., linka się zwikłała, prawdopodobnie na bębnie zwijającym w silniku i teraz zależnie jak się czujesz na siłach najprościej kupić linkę łącznie z prowadnicami do której przekładasz własny silniczek (jakieś 8 dych), zregenerować linkę za jakieś 4 dychy w zakładzie specjalistycznym, albo bawić się samodzielnie w dorobienie linki, koszt 10 zeta za 5 m linki i dłubanina samodzielna - opcja dla złotej rączki łatwe to za bardzo nie jest. Regenerację możesz załatwić wysyłkowo jeźdżąc jakiś czas z szybą podpartą "kołkiem". Ale najpierw trzeba obejrzeć czy to się nadaje do regeneracji, czy plastyki nie połamane itd
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):linka się zwikłała, prawdopodobnie na bębnie zwijającym w silniku
Mialem to samo tylko, ze tylne okno. Linka sie pokrecila, i wytarla uzwojenie prowadzace w plastikowym bebnie. Skonczylo sie na kupnie calego mechanizmu z silniczkiem za 80 pln, wiec po taniosci.
Nestety ta jedna szyba szybciej sie otwiera i czasem staje w 3/4 i 1/3 podczas otwierania. Jak jej sie zachce, loteria.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
Baran., mialem podobnie az w koncu w srodku zimy zatrzymala sie na srodku szyba i juz tak zostala ani w gore ani w dol... przejechalem prawie 30 km przy dobrych -10 stopniach i sniegiem w aucie;d
zdjalem boczek, zerwalem maty wygluszajace i wszystko na moje oko wygladalo ok...
okazalo sie ze linka sie przetarla ze starosci i gdzies tam sie wkrecila czy cos;/... skonczylo sie na wymienie calego mechanizmu, tzn silniczek zostal ze starego
[ Dodano: 2010-08-12, 03:50 ]
http://allegro.pl/item1171833851_podnos ... _lewy.html cos takiego zamawialem
zdjalem boczek, zerwalem maty wygluszajace i wszystko na moje oko wygladalo ok...
okazalo sie ze linka sie przetarla ze starosci i gdzies tam sie wkrecila czy cos;/... skonczylo sie na wymienie calego mechanizmu, tzn silniczek zostal ze starego
[ Dodano: 2010-08-12, 03:50 ]
http://allegro.pl/item1171833851_podnos ... _lewy.html cos takiego zamawialem
Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :
moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html
Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
moj-golf/1-6-gt-by-kaparri-t13858.html
Są takie które się podniecą starym VW-ikiem jak 600-tą
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

kaparri - Badacz tematu
mialem podobnie i urwal mi sie uchwyt trzymajacy szybe zostala mi wymiana lub prosty sposob kupic wazeline techniczna i posmarowac rowek po ktorym porusz sie szyba i tak wlasnie dziala mi od 3miesiecy i mam spokoj...
............
-

czarekVR6 - Berbeć
• Strona 1 z 1