Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dzwiek buzerra przy otwartych drzwiach i wlaczonym zaplonie
mam problem z golf3 tdi. na wlaczonym silniku badz zaplonie slysze buzzera ten dzwięk jak otwieram drzwi a nie powinienem go slyszec.. stalo sie to jakies 3 tyg temu.. czasami sie odblokuje ze nie buczy a po chwili znowu to samo.. czy cos moze zwarcie robi czy co? help
- macin_18
- Czytacz
Krancowki okej. też mi sie wydaje że to kostka stacyjki bo ostatnio coś mi sie tam porobiło że że mi radia nie włączało po włożeniu kluczyka. samemu da się wymienić kostkę i ile ona kosztuje, taka lepsza?:)
VW GOLF 3 GT TDI 1Z 90KM '95-96
- macin_18
- Czytacz
pietrasiak2 napisał(a):są fotoporady
http://www.golf3.pl/topics28/kostka-sta ... t40948.htm
A co to jest ten "buzzer" tak w ogóle?
[ Dodano: 2012-12-16, 11:08 ]
A już wiem, przekaźnik 36-od włączonych świateł przy zgaszonym aucie i otwartych drzwiach

-

Karol B. - Members
dokładnie i prawdopodobnie kostka jest winna, upala sie w niej styk podający plus po włożeniu kluczyka, jest dość delikatny, powód upalania to niefabryczne radio, marna podróba kostki spali się zaraz ponownie, trzeba brać dobrej firmy albo radio podpinać poprzez przekaźnik dla odciążenia tego styku.
- pablomed
- Members
pablomed, potwierdzam to samo miałem u siebie
paskudna robota ale najwygodniej jest wyjąć całą kolumnę kierowniczą by odkręcić małą śrubę co trzyma kostkę stacyjki
fotoporadę masz powyżej tak że kupić browara i do dzieła
paskudna robota ale najwygodniej jest wyjąć całą kolumnę kierowniczą by odkręcić małą śrubę co trzyma kostkę stacyjki
fotoporadę masz powyżej tak że kupić browara i do dzieła
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1