Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
DZIWNA RZECZ Z CENTRALNYM ZAMKIEM
Mam oryginalny centralny zamek pneumatyczny i za każdym razem gdy otwieram i zamykam auto wyraźnie słychać jak pompka pracuje. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że jak zamkne auto pompka pracuje odejde kawałem i ponownie słychać pompke (tak jakby jeszcze raz zamykała samochód bez mojego udziału). Po sprawdzeniu auto nadal jest zamknięte i normalnie mozna je otworzyć. Dodam, że nie mam sterownika więc zamykam auto kluczykiem. CZy to normalne?A jak nie to co może byc przyczyną? Z góry dzięki za odpowiedzi 

- vipawel
- Berbeć
vipawel, ponowne działanie pompki centrala jest normalne ale tylko jeden raz. Jeśli więcej - jest nieszczelność gdzieś na wężykach lub rzadziej zwarcie na kablach. Słuchaj dobrze czy gdzieś świszczy jak wysłuchasz to uszczelnij wężyki i powinno działać. Jeśli nie znajdziesz nieszczelności - to albo pomka jest uszkodzona np od zalania wodą albo zwarcie kabli nie wiadomo gdzie bo lecą ze wszystkich drzwi do pompki i w końcu się ona spali od niekontrolowanego włączania.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1