witam
Od dłuzszego czasu mam pewien problem a mianowiecie gdy odpale auto i włacze swiatła nie wszystkie sie zapalaja.
Tzw loteria bo nie za kazdym razem to wystepuje ale coraz czesciej.
Właczam swiatła i lewa przednia lampa nie chce sie zapalic i tylne tak samo. Po uderzeniu piescia w reflektor przedni i 2 tylne zarowki zapalaja sie. W trakcie jazdy nie gasna.
Co moze byc przyczyna? Jak narazie tylko swiatła pozycyjne z tyłu z przodu od kierowcy mijania, postojowka zawsze zaskakuje.
Masa? Nie znalazłem podobnego tematu
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwna przypadłosc ze swiatłami
Ostatnio edytowano 16 cze 2013, o 14:16 przez scyzormks, łącznie edytowano 1 raz
-

scyzormks - Gaduła
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sa specjalne środki do czyszczenia elektroniki/ styków / płytek . Podejdź do elektronicznego . To jest groszowa sprawa .
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pieknij to kontaktem S albo Kontaktem IPA. Włóż i wyjmij konektor kilka razy. Czasem jest tak luźny że nawet czyszczenie nic nie da. Wtedy musisz go wyjąć i ścisnąć tą żeńską stronę. Musi wchodzić ciężko. Weż zapal te lampy i poruszaj przewodami który robi problemy. Ja szukałem na kablach a okazało się że przełącznik świateł się wypalił i po tym zrobiłem to wszystko na przekaźnikach.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- tomi89
- Berbeć
Jeśli Ci te wszystkie metody nie pomogą to weź podmień na próbę lewą żarówkę reflektorową z prawą. Być może Ci się otrząsnęła np po dziurach albo przy zamykaniu maski stylem "jebud" ? Co do tylnych też mogą się otrząsnąć i nawet lekkie muśniecie w lampe wystarczy żeby się zaświeciła (wiem ze swojego doświadczenia z tyłu po prawej)
POZDRO
POZDRO
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
- Kacper Zych
- Czytacz
Upewnij się jeszzce czy nie masz przekaźników świateł dodatkowo zamontowanych i uszkodzonych, albo jakiegoś dodatkowego układu do automatycznego zapalania świateł, albo do świateł dziennych. Sama wsuwki przy reflektorach trzeba pozaciskać, jak dostały luzu to czyszczenie nie pomoże. I może być problem ze zmasowaniem samej żarówki wewnątrz reflektora, są tam sprężynki dociskowe . Tyczy sie głównie 2xH4
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1