Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dodatkowa masa w lampie i pali bezpiecznik stopu
Witam . kupiłem golfa 2.0 8v gti , był spalony bezpiecznik światła stopu włożytłęm ale gdy nacisnę pedał hamulca to spala bezpiecznik , zobaczyłem w tylniej lewej lampie dodatkową masę , odłaczyłem ją i światło stopu działa i nie pali bezpiecznika , ale bez tej masy jak wlacze np. awaryjne to z tyłu przez chwilę mrygają światłą stopu a nie kierunki po chwili jest ok , albo jak włacze kierunek w prawo to zapala się lampka od halogenów , nie działa także na desce lampa od kierunku prawego i od świateł drogowych . Dodam ze w golfie jest podłączony inny centralny zamek . co posprawdzać ?
- dero686
- Czytacz
dero686, sprawdź to podłączenie przy lampie. W płytce z gniazdami na żarówki i wtyczki idzisz metalowe ścieżki. Poleć od masy czyli cokołu którejś żarówki i sprawdź czy dodatkowa masa jest właściwie też do masy podłączona
- pablomed
- Members
Masa to brązowy kolor , także sprawdź czy ta dodatkowa podpięta jest do takiego koloru kabelka. Jeszcze jedna sprawa , czasem żarówki potrafią mieć w "sobie" przebicie , także weź i to pod uwagą 

-

pietrasiak2 - Members
Jak widać na zdjeciu kabelek jest przylutowany do brązowego który jest masą , i wpięty w miejsce bez kostki łaczy dwa zaznaczone piny , narazie jeżdżę bez tej masy dodatkowej , działa stop i wszystkie lampy tylko nieraz mrygają różne diody od czego innego niż mają..
i tutaj jakiś dokłądany central co niedokońca działa
- dero686
- Czytacz
czyli ba ten kabelek dać cienką wtyczkę i wpiąć w środkowy pin tak ? ale poco ktoś zrobił dodatkową masę do lampy jak wszystko seryjne jest ? dodam że ta szeroka kostka co jest w lampe miała mocno pośniedziałe juz prawie skorodowane 2 piny , wyciąłęm inną na łzłomie i wlutowałem do siebie dobrą , teraz tylko dodatkową masę ale czy napewno tylko w środkowy pin , bo przy dochodzeniu co jest to popaliłem już 12bezpieczników od stopu 

- dero686
- Czytacz
• Strona 1 z 1