w sumie mogłbym skołowac cewke i kopułkę bo znajomy ma na stanie i sprawdzaćModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
dławi się i prawie przygasa gdy wilgoć
Witam. Otóż gdy jest wilgotno i autko postoi na deszczu to odpala bez problemu jednak po ruszeniu w zakresie od 1k-2k obrotów dławi się i prawie przygasa. Jak myślicie co stanowi problem przewody WN, kopułka czy cewka zapłonowa? czy wszystko po trochu i pytanie jak sprawdzić co dokładnie czy wymieniac po kolei aż sie uda
w sumie mogłbym skołowac cewke i kopułkę bo znajomy ma na stanie i sprawdzać
w sumie mogłbym skołowac cewke i kopułkę bo znajomy ma na stanie i sprawdzać- pablos
- Czytacz
pablos, nie da się przewidzieć ale na 90 % coś z rzeczy które wymieniłeś. Czasem widac po ciemku jak iskry uciekają, czasem spryskanie wodą ze zraszacza wyjaśnia ktory element jest uszkodzony.Poza oczywistymi rzeczami jak stare kable w kość może dawac pęknięta cewka, stara i brudna osłona kopułki jeśli jest, osad na stykach w kopułce który w marnych zamiennikach pojawia się bardzo szybko - w kazdym razie mozna przeczyścić te styki, tak samo wtyczki od czujników halla i wału jesli jest, cewki. W koncu się wyjaśni ale jednego pewnego testu na to niema.
- pablomed
- Members
dodam ze sytuacja ma miejsce na lpg wiec raczej czujniki odpadaja
wezme sie przyjrze bardziej tym elementom co wymienilem ew. zraszaczem sie pobawie moze cos mi przyblizy wiem ze na kablach w nocy nie ma iskier a jak nie to wymienie wszystko po koleji bo kopułke i cewke spokojnie moge skołować prawie darmo
wezme sie przyjrze bardziej tym elementom co wymienilem ew. zraszaczem sie pobawie moze cos mi przyblizy wiem ze na kablach w nocy nie ma iskier a jak nie to wymienie wszystko po koleji bo kopułke i cewke spokojnie moge skołować prawie darmo- pablos
- Czytacz
pablos, powiem ci ze ja to wymieniałem wszystko po kolei jak sie gofrem w taaaaaaaaaaakaaa oo duża kałuze wrąbałem to stał 2 dni wymieniłem kable kopółke świece. co do kabli do kup jakies lepsze bo jak bedziesz oszczedzał na tym to przynajmiej raz w roku bedziesz wymieniał

-

sudo0007 - Berbeć
• Strona 1 z 1