Hello
Czy to wina licznika że nie pokazuje temperatury powyżej 90 stopni? Stoi jak wół na 90 stopniach i nie chce się ruszyć. Temperatura podskoczyła do takiej że włączył się wentylator a ten ani drgnie. Na starym liczniku jest normalna temperatura.
Nowy licznik to motometer po 95 a stary vdo.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Stare budziki pokazują jak zmienia się temperatura , skaczą sobie od 80 do 100 stopni.
Nowe mają za zadanie cieszyć oko stała temp 90 stopni , też wrzuciłem nowy Motometer i mam to samo
Podejrzewam że mają większą bezwładność i dopiero po pewnym czasie pokaże właćiwą temperaturę .
Nowe mają za zadanie cieszyć oko stała temp 90 stopni , też wrzuciłem nowy Motometer i mam to samo
Podejrzewam że mają większą bezwładność i dopiero po pewnym czasie pokaże właćiwą temperaturę .
-

Gofer - Gaduła
Gofer napisał(a):Stare budziki pokazują jak zmienia się temperatura , skaczą sobie od 80 do 100 stopni.
no nie wiem. do 95 się rozgrzało auto i ani drgnie? nie chcę sytuacji że pada czujnik w chłodnicy i gotuję silnik... i nic o tym nie wiem.
stary miernik w liczniku pokazywał rzetelnie temperaturę.
- killah
Odłącz wtyczkę wentylatora , wtedy będziesz mógł w miarę spokojnie bez stresu poczekać parę minut i zobaczyć czy temperatura na budziku skoczy .
Teraz mam drugi Motometer ( pierwszy zepsułem wylutowywując wyświetlacz ) i oba wskazują tak jak u Ciebie .
VDO bujał mi się raz w prawo raz w lewo aż dla spokoju wymieniłem termostat
Teraz mam drugi Motometer ( pierwszy zepsułem wylutowywując wyświetlacz ) i oba wskazują tak jak u Ciebie .
VDO bujał mi się raz w prawo raz w lewo aż dla spokoju wymieniłem termostat

-

Gofer - Gaduła
sprawa się chyba rozwiązała:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=404542
wygląda na to że w pewnym przedziale jest 90 i tyle. Chociaż wolałbym jakby pokazywało co do 1 stopnia.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=404542
wygląda na to że w pewnym przedziale jest 90 i tyle. Chociaż wolałbym jakby pokazywało co do 1 stopnia.
- killah