Witam koledzy. Mam następujący problem.
Otóż gdy auto się nagrzeje pokazuje mi temperature około 70*C. Gdy auto nie jest w ruchu temperatura ta podnosi się nieco ponad te 70*C i wtedy załącza się wentylator. Slyszalem ze wentylator załącza się powyżej 90*C wiec taką temp chyba rzeczywiscie osiąga. Wymieniłem termostat i nic to nie dało. Czy przyczyną moze byc np. niewłaściwy do tego modelu czujnik temperatury? Co moze byc nie tak?
POZDRAWIAM!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
To faktycznie są DWA czujniki w jednej obudowie: dla "deski" i dla osprzętu silnika. W razie awarii tego drugiego - TAK, mogą być spore kłopoty z zapalaniem, zużyciem paliwa, pracą itd. To przecież z niego osprzęt bierze podstawową informację o temperaturze i wymaganych ustawieniach (m. in. tzw. ssania; "tak zwanego" - bo to nie jest jakieś ssanie znane z Fiata 126p ale zmiana parametrów dawek).
-

Zico63 - Members
może być, np nie dostaje ssania bo silnik myśli że jest zagrzany i go dławi albo wręcz gaśnie, falują obroty, itpSpoksik napisał(a):Czy przez rozwalony czujnik, może być problem ze ssaniem?
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1