Witam serdecznie kolegów.
Słuchajcie od jakiegoś czasu pojawia mi się problem z odpaleniem. Mianowicie gdy auto jest zimne odpala raczej bez problemu. Ale gdy jest zagrzane, po przekręceniu kluczyka często zdarza się że silnik - jakby to opisać - cyknie lub charknie. I często powtarza sie to kilka razy przy próbie odpalenia zanim samochód zapali. Dodam że wymieniłem nie dawno kostkę stacyjki, a działo się to też wcześniej przed wymianą.
Podejrzewam że to coś z rozrusznikiem, tylko chciałbym się upewnić. I mniej wiecej ile mogą wynieśc koszty naprawy, tzn regeneracji lub wymiany rozrusznika.
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Częsty problem z odpalaniem. Czy to rozrusznik?
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
- sirleszczu
- Berbeć
Ja bym stawiał na automat. Kolega pisze że czasami cyknie to zazwyczaj wina automatu a to już troche droższa zabawka kolo 100
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
• Strona 1 z 1