Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czerwona kontrolka akumulatora, miga olej, i obroty nie dzia
Witam, ostatnio po mega ulewie jechałem przez zalane miasto i po chwili obroty przestały dzialać, zapaliła sie czerwona kontrolka od akumulatora i miga olej na czerwono. Olej sprawdzałem na zimnym silniku później to jest ok. Wiecie co moglo się stać? co mogę zrobić ?
- junioronil
- Berbeć
Re: czerwona kontrolka akumulatora, miga olej, i obroty nie
junioronil napisał(a):Witam, ostatnio po mega ulewie jechałem przez zalane miasto i po chwili obroty przestały dzialać, zapaliła sie czerwona kontrolka od akumulatora i miga olej na czerwono. Olej sprawdzałem na zimnym silniku później to jest ok. Wiecie co moglo się stać? co mogę zrobić ?
Alternator padł. Albo kupic uzywkę albo regeneracja.
Co do obrotów i oleju juz wyjasniam:
Obroty w dieslu są brane z informacji z alternatora - dlatego nie działa obrotek.
Olej - ciśnienie jest porównywane w stosunku do obrotów silnika - stracił się sygnał z obrotów i dlatego lampka miga.
Wymien alternator na uzywkę, albo daj do regeneracji (ja dawałem ok 200zł, ale masz gwarancję)
Po za tym temat juz byłĸ gdzies na forum ruszany

Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dokładnie jak piszą koledzy , pewnie się szczotki skończyły lub regulator spalił , jak dasz do uczciwego elektromechanika lub mechanika to ci tanio ogarnie to , ja dałem w moim przypadku 80 zł 

-

Pozor - Members
• Strona 1 z 1