Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
cykanie szyberdachu
hej...mam problem z szyberdachem kiedyś chciałem to naprawiac szyberdach potem odpuściłem temat...w końcu idzie wiosna potem lato chciałem miec to dobre...sprawa wygląda następująco że raz szyberdach sie otwiera zamyka a następnym razem tylko cyka słyszałem o jakiś bezpiecznikach w tym mechanizmie i że je wystarczy wymienić prosze o jakąś rade..pozdrawiam 

vw-eje to najlepsze wózki na świecie
-

PaNdA - Czytacz
no nie wiem czy to bezpiecznik .bo wtedy wogóle by ci nie działał.Podejzewam uszkodzana prowadnice .badz mechanizm. w panelu sterowania.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
to może być coś w tym kółku z zapadkami wewnątrz przekładni przy silniku. Tam są takie cztery przełączniki i one są załączane i rozłączane przez ząbki na kole i stąd silnik wie kiedy ma się zatrzymać. Byćmoże coś Ci tam nie łączy. Ja miałem taki problem, że szyber nie odsuwał mi się i kiedyś rozebrałem to coś i na chybił trafił wyjąłem jakąś małą zapadkę z tego koła. Działało dosyć długo, aż padło coś innego ale trafił mi się cały silnik od znajomego, zmieniłem i teraz działa.
-

mani51 - Members
nie myśl sobie że to takie proste
wyjąć to nie ma problemu ale rozebrać to już inna bajka. Mi udało się tylko nieco odchylić obudowę bo żeby całkiem rozebrać to trzeba rozlutowywać ścieżki zasilania silnika.
Zresztą nawet jak to rozbierzesz to marne szanse że naprawisz bo wątpię czy jest ktoś komu się to udało. Ja tak jak pisałem wyjąłem coś na chybił trafił bo nie wiadomo która zapadka i włącznik od czego jest
wyjąć to nie ma problemu ale rozebrać to już inna bajka. Mi udało się tylko nieco odchylić obudowę bo żeby całkiem rozebrać to trzeba rozlutowywać ścieżki zasilania silnika.
Zresztą nawet jak to rozbierzesz to marne szanse że naprawisz bo wątpię czy jest ktoś komu się to udało. Ja tak jak pisałem wyjąłem coś na chybił trafił bo nie wiadomo która zapadka i włącznik od czego jest

-

mani51 - Members
jeśli teraz się wogóle nie otwiera to sprawdź bezpiecznik nr 4
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
- PabloSBT
- Members
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB