witam panowie
sprawa jest nastepująca podpinam kompa pod golfika robie test na zgaszonym silniku i wyskakuje mi:
515 Czujnik Halla -G 40
brak sygnału
17978 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
co do halla to błąd zanika na załączonym silnku, ale to kichał bo hall jest po wymianie na nowiutki z salonu VW ale interesuje mnie ten dziwny błąd wie ktoś co on znaczy??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tak skasowałem go sobie i nie wyskoczył na nowo jak narazie i pierwszy raz takiego coś wyskoczyło...przemo napisał(a):a ten bład ci sie kasuje?
[ Dodano: 2008-09-12, 14:42 ]
czyli co to znaczy?? kurcze wiesz co ci powiem ostatnio miałem tak że zapalam autko i gasnie po sekundzie a potem zapalam i jedzie już normalnie może być to spowodowane tym błędem??Zico63 napisał(a):Immobilizer Aktywny (czyli - pilnuje auta): nie włożony klucz, wymontowany, odpięty itd.
[ Dodano: 2008-09-12, 14:44 ]
to jak to odczytaćZico63 napisał(a):a np inny kluczyk jak odczytuje?
bo ten błąd sie pokazał jak robiłem ten silnika a jak zrobiłem test immo to już nie było tam żadnych błędów...-

marcinkoz2910 - Members
Hmm... po sekundzie, piszesz, jak nic immo. Jak odczytuje immobiliser inny, włożony kluczyk - czy też ma jakieś trudności w zapaleniu. Bo jeśli z obu ni czyta dobrze to sam układ immo, a jeśli jeden dobrze idzie a drugi gorzej - to coś z pastylką w kluczyku.
VAG-iem trzeba wejść na grupę Immobiliser i tam sprawdzać w/g instrukcji.
VAG-iem trzeba wejść na grupę Immobiliser i tam sprawdzać w/g instrukcji.
- bo po odczycie błędów Kolega pewnie je skasował a VAG kasuje wszystkie błędy.bo ten błąd sie pokazał jak robiłem ten silnika a jak zrobiłem test immo to już nie było tam żadnych błędów...
-

Zico63 - Members
no tak zgadza sie a gdzie kolega wyczytał ten kod błedu??Zico63 napisał(a):- bo po odczycie błędów Kolega pewnie je skasował a VAG kasuje wszystkie błędy.
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):kurcze wiesz co ci powiem ostatnio miałem tak że zapalam autko i gasnie po sekundzie
tak to błąd związany z tą usterką ...
jeśli będziesz miał możliwośc - wejdź VAG;iem w immo - zobacz czy tam nie ma dodatkowych błędów - jeśli sam nic nie kombinowałeś (adaptacje/dopasowanie nowych kluczyków/kodowanie - sprawdzenie kluczyków bez immo) przyczyn może byc kilka - najprawdopodobniej są 2 opcje - cewka czytająca kod immo / transponder kluczyka
sparwdź VAG'iem kanał immo - zobacz czy sa dodatkowe błędy
-

leopard - Members
leopard, osobno immo da sie zdiagnozować bo tak robiłem ale przy 1 i drugim kluczyku nie jestem w stanie zrobić testu wyjść.....
-

marcinkoz2910 - Members
tylko przy jednym to zauważyłem ale robi sie to wtedy jak szybko chce zapalić auto i puszczam kluczyk gdy silnik jeszcze nie zaskoczy tak do konca ale łapie i gasnie po 1 sek. i przy kazdej kolejnej probie jest to samo dopiero jak wyjme kluczyk i włoże na nowo to już autko gadaleopard napisał(a):czy przy obu kluczykach auto zapala i gaśnie
leopard napisał(a):jakie błędy są w kanale immo
jak mi autko sfiksuje w ten sposób to wyskakuje ten bląd co napisałem w temacie a jak go skasuje to już go potem nie ma
I co ciekawe to nie jestem w stanie zrobić TESTU WYJŚĆ na kanale immo...
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):jak mi autko sfiksuje w ten sposób to wyskakuje ten bląd co napisałem w temacie a jak go skasuje to już go potem nie ma
były błedy w 01 (silniku)
kasowałeś błedy w immo i w silniku
co masz na mysli pisząc "nie jestem w stanie zrobic testu wyjśc na kanale immo"
ogólnie 17978 - komputer sterujący pracą silnika został zablokowany przez immobilizer - zmień kluczyki i sprawdź czy z drugim kompletem jest tak samo
-

leopard - Members