Witam znalazlem oto taki (chyba) przekaznik pod kierownica przy skrzynce z bezpiecznikami byl odlaczony wiec go zdemontowalem kabel z wtyczka do podlaczenia go wisi obok. Do czego moze to sluzyc ?
Jest na nim taki numer frl-263 d012/02cv ale nic nie ma w google. Moze ktos wie do czego on moze byc ? Wydaje mi sie ze ktos go dolozyl ale po co ?
[ Dodano: 2012-04-06, 15:14 ] A jednak nie jest to dokladane bo znalazlem na niemieckim forum ten sam problem tez ktos nie wie co to jest i nikt nie potrafi odpowiedziec.
Link do niemieckiego forum
Jak dla mnie to może być blokada zapłonu dotykowa, w oplu miałem coś podobnego, np dotykałeś jedną ręką rączki od regulacji fotela a drugą śrubki wkręconej gdzieś z przodu i dopiero palił
Napewno jest to dokładane, prawdopodobnie przekaźnik do blokady zapłonu, gdybyś odnalazł gdzie to było podłączone toby można coś wnioskować, inaczej niema co sobie tym zaprzątać głowy tylko wywalić. A że podobne znalazłeś na niemieckiej stronie - można podejrzewać że salon to montował wg określonej specyfikacji
Tez mialem identyczny przekaznik ale mialem go w komorze silnika prawdopodobnie byl od wysuwanej autmatycznej anteny bo kable wchodzily w blotnik gdzie byla antena ale go wywalilem bo antene tera mam na dachu
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód
na jakiej zasadzie to działa ,tego nie wiem, wczoraj m itylko żona przetłumaczyła tekst z niemieckiego forum w którym jasno napisano ze jest to własnie przekaźnik czasu opóźnienia automatycznego anteny'