Ciągnięcie kompletnej elektryki szyb+lusterka

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Ciągnięcie kompletnej elektryki szyb+lusterka

Postprzez Chudy155a » 29 mar 2015, o 23:51

Witam dużo jest roboty z ciągnięciem kompletnej elektryki ? szyby + lusterka ? tzn kupno takiego kompletu i podłączenie ?
http://olx.pl/oferta/golf-3-swap-elektr ... 725c238402
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Ciągnięcie kompletnej elektryki szyb+lusterka

 

Postprzez BartheZz_3 » 30 mar 2015, o 07:12

No komplet całkiem tani :)
Żeby rozłożyć wiązkę trzeba się pod deską trochę nagimnastykować i trochę plastików poodkręcać, ale jak najbardziej w jeden dzień jesteś w stanie to zrobić! Wliczając w to wymianę lusterek i założenie prowadnic, silniczków szyb.
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Chudy155a » 30 mar 2015, o 11:53

BartheZz_3 napisał(a):No komplet całkiem tani :)
Żeby rozłożyć wiązkę trzeba się pod deską trochę nagimnastykować i trochę plastików poodkręcać, ale jak najbardziej w jeden dzień jesteś w stanie to zrobić! Wliczając w to wymianę lusterek i założenie prowadnic, silniczków szyb.


A ok a trzeba jakieś dorabiać bezpieczniki w skrzynce ?? itd?
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez BartheZz_3 » 30 mar 2015, o 12:29

Ja miałem wszystko :)
posprawdzaj na schemacie - na google znajdziesz - gdzie jakie bezpieczniki powinny być i posprawdzaj czy masz takowe wpięte. Na pewno będziesz mieć kolorowe jednowtykowe gniazda do wpięcia - poszukaj małych skrzyneczek gdzie są podpięte identyczne i powpinaj wg kolorów :) popatrzysz to będziesz wiedział o co mi chodzi!
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Thorsten » 30 mar 2015, o 12:40

BartheZz_3, bezpieczniki wystarczy ze masz wszystkie. Czyli montaż wymaga jedynie intuicyjnego wpięcia przewodów w skrzynkę bezpieczników? Potrzebne są jakieś przekaźniki?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 30 mar 2015, o 12:44

BartheZz_3, bezpieczniki wystarczy ze masz wszystkie

No ja o tym wiem :hyhy:
Thorsten napisał(a):Potrzebne są jakieś przekaźniki?

Też takowych nie montowałem żadnych :)
Thorsten napisał(a):Czyli montaż wymaga jedynie intuicyjnego wpięcia przewodów w skrzynkę bezpieczników?

Właściwie to tak, no i jeśli np w wiązce są przewody do głośników dodatkowo a już takie posiadamy to albo podmieniamy albo wycinamy :hyhy:

[ Dodano: 2015-03-30, 11:48 ]
Macie obrazek sobie postudiujcie czy coś potrzebujecie :]
Obrazek
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Thorsten » 30 mar 2015, o 12:51

BartheZz_3, dzięki
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Chudy155a » 30 mar 2015, o 13:02

ten zestaw co dodałem jest z 3d , myślę do podjedzie do 5 d? ? tam nic innego nie ma ;) tylko z tyłu nie bd mial elektrycznych szyb a to później mogę sobie dorobic
Avatar użytkownika
Chudy155a
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 25 kwi 2014, o 12:40
Lokalizacja: Czerwionka

Postprzez BartheZz_3 » 30 mar 2015, o 13:18

No chyba podejdzie, jednak nie mam bladego pojęcia czy od bezpieczników znowu wiązki nie będzie trzeba ciągnąć...
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez GolfiarzJR » 30 mar 2015, o 18:28

Podejdzie z 5d do 3d i na odwrót , silniki sa takie same , wiązki też
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 30 mar 2015, o 18:29

GolfiarzJR napisał(a):Podejdzie z 5d do 3d i na odwrót , silniki sa takie same , wiązki też

I na odwrót? pokaż mi w wiązce z 3D sterowanie z konsoli do tylnych drzwi na ten przykład :] chyba że opcja tylne drzwi w korbach, ale kolega chciałby ewentualnie później dołożyć :P
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości