Witam ponowni dalej ciągnę problem z tym odpaleniem golfika mojego dzisiaj jest -13 stopni i nie odpala normalnie porażka poniżej jest filmik z tym problemem koledzy i napiszcie co sadzicie że jest przyczyna.
http://www.youtube.com/watch?v=KiDEbvTy ... e=youtu.be
a tutaj jest filmik po paru próbach:
http://www.youtube.com/watch?v=Y6wtrKmB ... e=youtu.be
Dziwi mnie to przycięcie przy tym odpaleniu a potem kreci to ciekawe a to tylko tak robi jak jest mróz a tak to normalnie odpala.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
XXMLODZIAN22XX napisał(a):Witam ponowni dalej ciągnę problem z tym odpaleniem golfika mojego dzisiaj jest -13 stopni i nie odpala normalnie porażka poniżej jest filmik z tym problemem koledzy i napiszcie co sadzicie że jest przyczyna.
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
N tym filmiku jak i na drugim stwierdzam ze aku nie jest naładowany przecież to słychac jak wolno kęci
XXMLODZIAN22XX napisał(a):Dziwi mnie to przycięcie przy tym odpaleniu a potem kreci to ciekawe a to tylko tak robi jak jest mróz a tak to normalnie odpala.
Sprawdz sobie dokręcenie klem do aku może któraś nie jest dokręcona i przecina prąd,i tak samo do rozrusznika i posprawdzaj masy,i podładuj aku i powinno być po krzyku
-

kamilkol20 - Czytacz
kolego ako było naładowane właśnie w tym problem tylko on kręcenia padło a co do klem kolego wiesz co zauważyłem mam je dokręcone na maksa i tak nimi mogę kręcić w lewo albo prawo może to wina tego smaru że mogę nimi kręcić? smar CX-80...
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz
XXMLODZIAN22XX napisał(a):zauważyłem mam je dokręcone na maksa i tak nimi mogę kręcić w lewo albo prawo może to wina tego smaru że mogę nimi kręcić? smar CX-80...
Nie to nie wina smaru,a klem nie masz pomylonych przy aucie
bo +jest większy może je masz przy minusie
wyczyść ten smar, klemy i bolce a w aku jakimś drobnym papierkiem i jak dalej będzie to samo to klemy są do wymiany,
a jeszcze co do kręcenia to jeszcze możesz mieć rozrusznik do naprawy mogą szczotki trzymać,pobiera dużo prądu i zaraz go rozładowuje
-

kamilkol20 - Czytacz
jw rozrusznik do przeglądu. Miałem kiedyś tak w kadecie - odpalał dopiero po porządnym dokadowaniu akumulatora i przy plusowej temp. W innym przypadku za chiny nie chciał odpalić. Rozkręciłem rozrusznik, wymieniłem szczotki na nowe, wyczyściłem komutator wyrnika i silnik odpalał nawet przy -15. Okazało się, że rozrusznik podczas rozruchu pobierał tyle prądu, że brakowało na iskrę, poprostu pracował na zwarciu.
-

prezesik - Members
klem na pewno nie pomyliłem zresztą jedna i druga mogę kręcić w lewo i prawo wszystkie styki mam przeczyszczone kolego papierkiem a szczotki to "elektryk sprawdzał" i mówił ze są dobre ale wiesz jak to jest z nimi jak sam nie zobaczysz to nie będziesz miał pewności. Kolego prezesik25 jak bym chciał ta dodatkowa masę założyć to byś mi wysłał jakaś fotkę gdzie mogę ja dokładnie przykręcić?
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz
XXMLODZIAN22XX napisał(a):zresztą jedna i druga mogę kręcić w lewo i prawo
No to się nie dziw ze Ci autko nie odpala zacznij pierwsze od dobrego podpięcia klem z aku a pózniej szukaj dalej przyczyn
-

kamilkol20 - Czytacz
XXMLODZIAN22XX napisał(a):Kolego prezesik25 jak bym chciał ta dodatkowa masę założyć to byś mi wysłał jakaś fotkę gdzie mogę ja dokładnie przykręcić?
Chociażby pod śrubką trzymającą wieszak silnika i przymocować gdzieś blisko do jakieś śrubki w karoserii silnika. WĄŻNE! miejsca styku plecionka/silnik i plecionka/karoseria muszą być oczyszczone do gołej blachy, aby był dobry styk.

-

prezesik - Members
kamilkol20 napisał(a):Nie to nie wina smaru,a klem nie masz pomylonych przy auciebo +jest większy może je masz przy minusie
.
Ja polecam zmienić/naładować oporowo akumulator i poczyścić styki na rozruchu.
Zmień też te klemy, koszt nie duży a nie będzie Ci się nic kręcić...
- seba650
- Badacz tematu
styki mam poczyszczone jedynie zostało zmienić klemy i dołożyć dodatkową masę
i tak sobie myślę bo kolega mi powiedział ze to może przez zapłon on nie chce odpalić?miałem przekręcić kopułkę trochę i zobaczyć co o tym myślicie?czy to nie ma nic wspólnego z tym???
i tak sobie myślę bo kolega mi powiedział ze to może przez zapłon on nie chce odpalić?miałem przekręcić kopułkę trochę i zobaczyć co o tym myślicie?czy to nie ma nic wspólnego z tym???
-

XXMLODZIAN22XX - Czytacz