Witam!!!
Chciałem zapytać jaka może być przyczyna . Chodzi o to ze cała instalacja centrala jest w środku kable wężyki itp jak przekręcam kluczyk w zamku to w środku w reszcie drzwi słychać takie cykanie ale nic więcej sie nie dzieje co to może być??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zacznijmy od tego z jakiej firmy jest centra i czy owe urządzenie w ogóle ma firmę ...
w urządzeniach tego typu made in china po prostu siada tan niby komputer centralny ... od wilgoci od zimna od niewłaściwego podłączenia ...
w urządzeniach tego typu made in china po prostu siada tan niby komputer centralny ... od wilgoci od zimna od niewłaściwego podłączenia ...
Prędkość nie zabija lecz nagłe zatrzymanie ...
-

speedacz - Czytacz
Otwierasz bagażnik, patrzysz w okolice prawej lampy. Jak coś tam masz, takie coś w gąbce twardej, to masz centrala fabrycznego.
-

Sekate - Badacz tematu
więc sprawdziłem i jest z tyłu przy prawej lampie w tym styropianie oryginalny centray to jaka może być przyczyna dziś rano był mróz i jak odpaliłem auto to co jakieś 30sekund w bagażniku słyszałem przez całą drogę do pracy takie cykanie tak jak bym przekręcał kluczyk, a jak przekręcam kluczyk to we wszystkich drzwiach i z tyłu w tej skrzyneczce tak cyka własnie więc co może być przyczyną 

- baranek016
- Czytacz
Wyjmij ten central z bagażnika, odłącz go i zobacz czy przypadkiem nie jest zalany wodą/zaśniedziały. Jeśli tak, to rozbierz go, wyczyść i wysusz.
-

Sekate - Badacz tematu
aha ok tam jest kostka do odłączenia i coś jeszcze
i czy jak go odłącze nic się nie stanie np nie zatrzasną mi się drzwi itp?
i czy jak go odłącze nic się nie stanie np nie zatrzasną mi się drzwi itp?- baranek016
- Czytacz
Nie powinno nic się stać. Tam jest taka kostka, dość duża, ja mam zawsze ogromny problem z jej wyjęciem, bo strasznie ciężko. Dodatkowo od góry pompki musisz rurkę od powietrza ściągnąć (sama rurka, bez tego białego kolanka).
-

Sekate - Badacz tematu
Ja tak miałem, potrafiło mi nawet bezpiecznik zjarać. Jak nie to, to może masz gdzieś rurki poprzecinane.
To sprawdzałeś?
Piaggio napisał(a):Sprawdźcie wężyki na przelotkach w drzwiach.
To sprawdzałeś?
-

Sekate - Badacz tematu