Witam wszystkich furmowiczów!
Mam następujacy problem; dzis otwieram drzwi z centralnego i się otworzyły, po chwili otwieraja sie od razu wszystkie szyby, próbuje je zamknąć z przycisków ale nic nie reaguje, zaobserwowałem że zadne podswietlenie na przyciskach nie dziala, gdy chcialem zamknac samochod z centralnego nie moglem tego zrobic wiec zamknelem go z kluczyka i wszystkie szyby powoli sie zamykały.Dodam ze wczesniej nie mialem problemow z centralnym zamkiem i nigdy nie pojawialo sie cos takiego. Pomocy...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
po pierwsze sprawdź czy od mrozu nie blokuje się bębenek klamki, czyli po puszczeniu i wyjęciu kluczyka z klamki bębenek powinien sam wrócić do pozycji neutralnej - czyli gniazdo na kluczyk pionowo. Jeśli pozostaje w pozycji skośnej to mikrowłącznik zamka centralnego pozostaje cały czas zwarty i wówczas szyby się otwierają lub zamykają. Sprawdż pod tym kątem również drzwi przednie prawe
- pablomed
- Members
U mnie się szyby otwierają jak juz prądu brakuje.
Może masz domykanie i otwieranie szyb z kluczyka i coś przymarzło.
Może masz domykanie i otwieranie szyb z kluczyka i coś przymarzło.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Akumulator to chyba byla przyczyna, bo w tym okresie co sie szyby razem z centtralnym otwieraly, to mialem slaby aku, i nie jedzilem nawet bo nie odpalil;p jak nie jedzilem to podladowalem aku i teraz jest wszystko ok, temat uwazem za zamkniety
- gonzales
- Czytacz
• Strona 1 z 1