Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
centralny podłączenie bez pompki
Witam mam do wszystkich troszkę inne pytanie odnośnie centralnego zamka w golfie 3, mianowicie zakupiłem zamki dzwi wraz z centralnym zamkiem i chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną której nie posiadam gdyż mój golfik w ogóle nie był wyposażony w centralny zamek. Dodam również że centralka sterowana jest (-) tak samo jak alarm. Moje pytanie brzmi czy ktoś próbował juz takiego zabiegu i jak to ewentualnie podpiąć z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi
- wrubson
- Czytacz
"chciał bym to podłączyć pod osobną centralkę a następnie pod alarm pomijając przy tym pompkę pneumatyczną"
ja tak mam. no montujesz silniczki od zamkow w drzwiach i klapie podlaczasz kable i potem do centralki i gotowe. nie wiem jak z alarmem bo ja nie posiadam bo wole moje zabezpieczenia niz alarm.
ja tak mam. no montujesz silniczki od zamkow w drzwiach i klapie podlaczasz kable i potem do centralki i gotowe. nie wiem jak z alarmem bo ja nie posiadam bo wole moje zabezpieczenia niz alarm.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie widziałem takiego w golfie 3wrubson napisał(a):posiadam fabryczny centralny bez pompki
starowanie można przerobić stosując przekaźnik który będzie zwierał do "-"
-

marcinkoz2910 - Members
czyli masz zamki elektrycznie starowane no to teraz pytanie ile mas zamków MASTER a ile SLAVE
SLAVE mają po dwa przewody i do nich dolatują tylko sygnały ZAMKNIJ / OTWÓRZ
MASTER mają po 4/5 przewodów dzięki czemu możesz zamykać drzwi samochodu bez pilota czyli wkładając kluczyk w zamek podajesz sygnał zamykania lub otwierania
cała sztuka to teraz poszukać sterownika który będzie miał takie wyjścia np.: http://allegro.pl/zamek-centralny-7-kg- ... 19665.html
SLAVE mają po dwa przewody i do nich dolatują tylko sygnały ZAMKNIJ / OTWÓRZ
MASTER mają po 4/5 przewodów dzięki czemu możesz zamykać drzwi samochodu bez pilota czyli wkładając kluczyk w zamek podajesz sygnał zamykania lub otwierania
cała sztuka to teraz poszukać sterownika który będzie miał takie wyjścia np.: http://allegro.pl/zamek-centralny-7-kg- ... 19665.html
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1