może ktoś montował i poratuje wiedzą ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Centralny - montaz
Witam! kupiłem niedawno centralny z pilot do golfika i problem jest taki ze brak mi pomysłów do przymocowania siłownika do cięgna zamka
może ktoś montował i poratuje wiedzą ?
może ktoś montował i poratuje wiedzą ?-

MirekMk3 - Czytacz
mirek, proscizna
Opisze Ci wedlug swojej centralki bo ani nie wiem co Ty tam masz dokladnie
Na pewno masz do silownikow ciegna ktore trzeba zalozyc na silownik!!
Tak wiec, kiedy masz juz wszystko rozebrane, zakladasz ciegno na silownik, nastepnie przykrecasz ciegno silownika centralki do ciegna zamka w drzwiach, przykladasz silownik do blachy drzwi, mocno go trzymasz i druga reka otwierasz i zamykasz drzwi ciagnac za rygiel, w ten sposob sprawdzasz czy silownik sie otwiera i zamyka prawidlowo. jesli masz rygiel w pozycji otwartej, silownik tez MUSI byc w pozycji otwartej, kiedy juz wszystko pasuje zaznaczasz gdzie wywiercic dziurki i mocujesz, czesto trzeba ciegno silownika centralki troche dogiac zeby wszystko dzialalo prawidlowo. chyba wszystko jest czytelnie napisane
Opisze Ci wedlug swojej centralki bo ani nie wiem co Ty tam masz dokladnie
Na pewno masz do silownikow ciegna ktore trzeba zalozyc na silownik!!
Tak wiec, kiedy masz juz wszystko rozebrane, zakladasz ciegno na silownik, nastepnie przykrecasz ciegno silownika centralki do ciegna zamka w drzwiach, przykladasz silownik do blachy drzwi, mocno go trzymasz i druga reka otwierasz i zamykasz drzwi ciagnac za rygiel, w ten sposob sprawdzasz czy silownik sie otwiera i zamyka prawidlowo. jesli masz rygiel w pozycji otwartej, silownik tez MUSI byc w pozycji otwartej, kiedy juz wszystko pasuje zaznaczasz gdzie wywiercic dziurki i mocujesz, czesto trzeba ciegno silownika centralki troche dogiac zeby wszystko dzialalo prawidlowo. chyba wszystko jest czytelnie napisane

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
czytelnie czytelnie
tylko w jaki sposób połączyć te dwa cięgna? bo tam jest kiepski dostep , a cięgno zamka jest nie za długie i po częsci schowane:(
tylko w jaki sposób połączyć te dwa cięgna? bo tam jest kiepski dostep , a cięgno zamka jest nie za długie i po częsci schowane:(Mój Golfik z Pyrlandii
http://www.golf3.pl/topics2/mirumk3-z-g ... t50818.htm
http://www.golf3.pl/topics2/mirumk3-z-g ... t50818.htm-

MirekMk3 - Czytacz
MirekMk3 napisał(a): tylko w jaki sposób połączyć te dwa cięgna? bo tam jest kiepski dostep , a cięgno zamka jest nie za długie i po częsci schowane:(
Najlepiej wcisnac rygiel w pozycje zamknieta i wtedy kombinowac, mi sie udalo
bo masz tez na pewno jakas kostke albo wihajster zeby oba ciegna polaczyc no nie

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
no własnie nie dali nic w zestawie ....
tak po cichu myslałem by moze na poxipol skleic bo on ma dosć gęstą i twarda mase, moze by utrzymało
tak po cichu myslałem by moze na poxipol skleic bo on ma dosć gęstą i twarda mase, moze by utrzymało
Mój Golfik z Pyrlandii
http://www.golf3.pl/topics2/mirumk3-z-g ... t50818.htm
http://www.golf3.pl/topics2/mirumk3-z-g ... t50818.htm-

MirekMk3 - Czytacz
O Qrde!! jak nie dali to paskudy
Najpierw sklej obojetnie czym, zebys mogl sobie wszystko ustawic, a jak jiuz bedziesz miec zrobione to fest czyms tam innym
byle by sie trzymalo!! ja mialem w zestawie taki fajny pierdol, kostka ktora sie przykrecalo z jednej strony do ciegna zamka a z drugiej do ciegna silownika...
Najpierw sklej obojetnie czym, zebys mogl sobie wszystko ustawic, a jak jiuz bedziesz miec zrobione to fest czyms tam innym
byle by sie trzymalo!! ja mialem w zestawie taki fajny pierdol, kostka ktora sie przykrecalo z jednej strony do ciegna zamka a z drugiej do ciegna silownika...R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
• Strona 1 z 1