Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
brzeczyk włączonych świateł
Witam mam pytanie czy to normalne ze brzęczyk włączonych świateł daje sygnał otwartych drzwi przy włączonym silniku ? jeśli nie to jaka może być tego przyczyna i jak sobie z tym poradzić? z góry dziękuje ,za wszelka pomoc
-

maxx - Badacz tematu
zle podlaczony jest pewnie
jutro zobacze u siebie jak mam go podlaczonego bo mam go w bezpiecznikach.
jutro zobacze u siebie jak mam go podlaczonego bo mam go w bezpiecznikach.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kolego Maxx!
Albo udało się Koledze uszkodzić styk "S" w stacyjce (co tak prawdę powiedziawszy nie jest trudne
) albo źle Kolega się podłączył. W każdym razie, napięcie na przewodzie ze stacyjki jest cały czas i brzęczyk "myśli" że silnik nadal chodzi.
Sprawdzić czy na brązowo-czerwonym na kostce stacyjki jest napięcie i kiedy.
Sprawdzić te swe podłączenia "kopertówek".
Albo udało się Koledze uszkodzić styk "S" w stacyjce (co tak prawdę powiedziawszy nie jest trudne
Sprawdzić czy na brązowo-czerwonym na kostce stacyjki jest napięcie i kiedy.
Sprawdzić te swe podłączenia "kopertówek".
-

Zico63 - Members
i ja mam ten brzeczyk podlaczony pod same bezpieczniki
normalnie zakrecone za bezpieczniki i dziala tak jak powinien jutro dam fotke.
normalnie zakrecone za bezpieczniki i dziala tak jak powinien jutro dam fotke.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jeśli na styku przy kostce jest w wymaganych momentach i bez zastrzeżeń to albo uszkodzenie styku we wtyku skrzynki, albo samej skrzynki.
Gdy jednak napięcie pojawia się i znika - uszkodzona, do wymiany, kostka stacyjki.
Badać co dzieje się na brązowo-czerwonym!
Gdy jednak napięcie pojawia się i znika - uszkodzona, do wymiany, kostka stacyjki.
Badać co dzieje się na brązowo-czerwonym!
-

Zico63 - Members
oczywiście nie wykluczamy też awarii mechanicznej brzęczyka. W tym celu wyjąć przekaźnik 36
piny są jak na obrazku powyżej.
Masa z aku na 3
+ z aku na 2 lub 7 lub jednocześnie na oba = ma brzęczeć
+ z aku na 2 lub 7 lub jednocześnie na oba i dodatkowo + z aku na 5 (to jest normalnie ten + z kostki stacyjki którego pewnie nie masz i to on powoduje wyłączenie się tego badziewia) = nie brzęczy = przekaźnik w pełni sprawny.
piny są jak na obrazku powyżej.
Masa z aku na 3
+ z aku na 2 lub 7 lub jednocześnie na oba = ma brzęczeć
+ z aku na 2 lub 7 lub jednocześnie na oba i dodatkowo + z aku na 5 (to jest normalnie ten + z kostki stacyjki którego pewnie nie masz i to on powoduje wyłączenie się tego badziewia) = nie brzęczy = przekaźnik w pełni sprawny.
- killah
jak wkładam kluczyk do stacyjki to przestaje brzeczeć, zauwazyłem również ze na stacyjce mam mały luz i jak przekręcę na zapłon i trzymam kluczyk do końca to nie brzeczy a jak puszcze kluczyk troszke sie cofnie zaczyna brzeczeć,
[ Dodano: 2011-09-21, 13:30 ]
killah zrobiłem jak pisaleś 2 i 7 (razem i osobno przekaznik brzeczy)
2,7,5 nie ma reakcji czyli przekaznik dobry
[ Dodano: 2011-09-21, 13:41 ]
Zico63 a mozesz wyjasnić jak mam " Badać co dzieje się na brązowo-czerwonym" mam przerwać???
[ Dodano: 2011-09-21, 13:30 ]
killah zrobiłem jak pisaleś 2 i 7 (razem i osobno przekaznik brzeczy)
2,7,5 nie ma reakcji czyli przekaznik dobry
[ Dodano: 2011-09-21, 13:41 ]
Zico63 a mozesz wyjasnić jak mam " Badać co dzieje się na brązowo-czerwonym" mam przerwać???
-

maxx - Badacz tematu