witam kupiłem mk3 1,8 55 kw 93 rok z klimą w wersji savoy chciałem sie podpiac pod kommpa i sprawdzic czy jakies błedy wykryje ale po wyjeciu dwoch zaslepek pod nawiewami nie było zadnych złaczy na obd I wiec pomyslałem ze w szerokiej zaslepce bedzie obd II ale po wyjeciu zaslepki tez nie było złacza .
mozliwe ze ten silnik nie ma złącza diagnostycznego?
czy "ktos" poprostu ukrył, obcioł kable?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bo złącze znajduje się nad zapalniczką. Wyjmujesz popielniczkę i wysuwasz ten plasticzek nad zapalniczką i tam powinno być złącze.
-

gello1 - Gaduła
Witam ja mam podobny problem . Ostatnio chciałem podpiąć auto pod komputer a tu brak złącza diagnostycznego szukałem wszędzie pod zapalniczka pod nawiewami przy bezpiecznikach itp. czy może tak być ze nie mam złącza jeśli tak to jak go mogę podpiąć po komputer . Proszę o pomoc .Tylko się nie przestraszcie ja tego nie robiłem tak było jak go kupiłem
Ostatnio edytowano 9 lis 2011, o 16:40 przez Seba22, łącznie edytowano 4 razy
SEBA22
-

Seba22 - Berbeć
tak jak Zico63, pisze, moje złacze też leżało sobie luzem w konsoli , od góry ( przez otwory zaślepek) nawet kabli nie było widać dopiero jak zdemontowałem panel nawiewów całkowicie w innym celu to znalazłem francę tam utkniętą 

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
Dla jednych to oczywiste a dla innych nie, więc może napiszę, że pierwsze wypusty golfów miały dwu pinowe złącze diagnostyczne.
- Lobus
- Ekspert
dlaczego tam gdzie są bezpieczniki ? wtyczki powinny być w środkowej konsoli , tak jak widac to na foto które podałem, jeśli nie masz ich tam ( jak pisałeś powyżej ) to pozostaje Ci je odnależć , nikt tu nie ma szklanej kuli w której byłoby widac gdzie masz wtyczki . Może ktos pamięta kolory kabi to poda , będziesz miał łatwiej .Seba22 napisał(a):tam gdzie są bezpieczniki ?
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=302

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
• Strona 1 z 1