brak wskazań paliwa

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

brak wskazań paliwa

Postprzez JasiuTD » 2 gru 2015, o 17:20

Witam, z góry pisze ze prześledziłem wszystkie materiały dostępne w sieci dotyczące mojego problemu i nadal nie znalazłem ani rozwiązania ani pomysłu jak rozwiązać problem. W moim golfie zmieniłem zegary na takie od polo i mimo postępowania zgodnie z instrukcjami schematami itd wszystko jest ok tylko brak mi wskazań poziomu paliwa. Nie wiem gdzie już szukać przyczyny na starych zegarach pokazywało bez problemu na nowych po kilku próbach i poprawkach wskazówka ani nie drgnie.

takie zegary są teraz Obrazek

czy ktoś miał podobne problemy? z opisu pinów wyczytałem że jeden pin odpowiada za wskaźnik poziomu paliwa a drugi za kontrolkę rezerwy paliwa, podpinałem sygnał z pływaka zarówno do jednego jak i 2 i nie uzyskałem żadnych efektów, rozbierałem pływak wszystko jest w porządku w końcu na starym liczniku wszytko działało
JasiuTD
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 gru 2015, o 11:53
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9td AAZ
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

brak wskazań paliwa

 

Re: brak wskazań paliwa

Postprzez adams » 2 gru 2015, o 21:45

Nie orientuje sie jak to jest z ta przekladka ale CHYBA kiedys bylo ze zeby wskazanie bylo prawidlowe w liczniku od golfa 4 to chlopaki zmieniali plywak tez z golfa 4. A moze zegar masz uszkodzony ? Nie ma w necie instrukcji na ktory pin podac (plus/mase) zeby sie wychylila wskazowka albo zagadala kontrolka rezerwy ?
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: brak wskazań paliwa

Postprzez JasiuTD » 3 gru 2015, o 00:14

tak trzeba przegiąć pływak w 2 stronę, inaczej przy pełnym baku pokazuje brak paliwa, przeglądałem internety i nic na ten temat nie znalazłem, dobrze by było gdyby dało się jakoś podpinając + lub masę sprawdzić czy wskazówka się wychyli, zegary były sprawne do końca wymontowywałem jej z rozbitej polówki sąsiada, pływak leży ale niestety nie pasuje jest inna średnica w baku, przekładałem samą płytkę ale to też nie przyniosło efektu, grzebałem sporo już przy tym i nie mogę sobie z tym poradzić dlatego pytam tutaj, mam nadzieje że ktoś miał podobny problem i pomoże, trochę to denerwuje gdy nie do końca wie się ile jest w baku :)
JasiuTD
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 gru 2015, o 11:53
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9td AAZ
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe


http://quadfun.pl/



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Kmil i 5 gości