Witam ostatnio mam problem ze światłami mijania polega na tym że tych świateł nie ma reszta świateł jest postojowe drogowe itd udało mi sie zlokalizować że prądu nie ma od skrzynki z bezpiecznikami do lamp nie wiecie może co mogło się zepsuć w tamtych okolicach ?
Co mam zrobić ? przekładałem już te włączniki i nic nie dało
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sopel667 napisał(a):czy Ty masz mnie za durnia
To podpada pod ostrzeżenie, oj nie ładnie...
Ile to razy na forum było: "bezpieczniki sprawdzałem" a okazywało się że owszem, ale na oko lub latarką. Nie twierdzę, że i Kolega tak zrobił ale zapytać nie wadziło.
A z konkretów: czy na żółtym przewodzie z manetek jest w ogóle napięcie? Schematów jak i tematów na necie jest mnóstwo, układ prosty a instalacja w Golfie jest przejrzyście wykonana. Do pracy więc a my oczekujemy na wyniki. Drogowe są na stałe, czy tylko "z błysku"?
To cały obwód przed skrzynką. Po wyjściu ze skrzynki (na osobnym obrazku, niezamieszczonym) prąd leci aż do złącza nad chłodnicą i to osobnymi przewodami lampa lewa/lampa prawa. Więc sprawa jest tylko w kabinie.
-

Zico63 - Members
wybaczcie ale według mnie najpierw powinno się bezpieczniki sprawdzać bynajmiej ja tak robię , tak w manetkach jest ,światła drogowe działąją tak jak powinny moża je włączyć i wyłączyć ,sprawdzałem wszystko na mierniku wszędzie był prąd ,tzn elektryk sprawdzał przy mnie lecz nie miał czasu aby się tego podjąć
- sopel667
- Berbeć
-

łukasz1983 - Members
hmm zobaczyłem coś dziwnego w moim golfie mianowicie braki w skrzynce
powiedzcie mi teraz czy to ma jakis wpływ na moje swiatła mijania a raczej ich brak
przesyłam foto poniżej:)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b1 ... cb85c.html
[ Dodano: 2013-04-11, 13:34 ]
spoko luz
wiesz jak to sie pisze w stresie a tak nawiasem ując to własnie dostałem mandat za brak świateł z tąd te moje oburzenie 
powiedzcie mi teraz czy to ma jakis wpływ na moje swiatła mijania a raczej ich brak
przesyłam foto poniżej:)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b1 ... cb85c.html
[ Dodano: 2013-04-11, 13:34 ]
spoko luz
wiesz jak to sie pisze w stresie a tak nawiasem ując to własnie dostałem mandat za brak świateł z tąd te moje oburzenie 
- sopel667
- Berbeć
Spoko luz
Kolego porada tak na chwile pod warunkiem,że masz 2xh1.
Zmień wsuwki z długich na mijania,włącz długie i będziesz miał mijania,oczywiście to tylko rozwiązanie na chwile,ale dobre i to.
Kolego porada tak na chwile pod warunkiem,że masz 2xh1.
Zmień wsuwki z długich na mijania,włącz długie i będziesz miał mijania,oczywiście to tylko rozwiązanie na chwile,ale dobre i to.
-

łukasz1983 - Members
-

łukasz1983 - Members