Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Brak połączenia z Vagiem
Witam. Chciałem ostatnio podłączyć swojego golfa pod kompa 1.4 ABD 93r. Znalazłem wejścia OBD 1 i podłączyłem się. Tutaj zaczęły się cyrki... Ciągle wylatywał mi komunikat o tym że nie ma połączenia z samochodem, więc zacząłem rozbierać deskę żeby zobaczyć czy kabelki są całe, zobaczyłem że są przecięte oba kabelki i zaizolowane (leżały sobie luźno gdzieś w środku) połączyłem je, zaizolowałem i byłem przekonany ż teraz będzie ok ale tak nie było... cały czas jest komunikat że nie ma połączenia z autem... Co to może być? Dodam że to musiał poprzedni właściciel robić bo ja nigdy przy tym się nie bawiłem. Musze podłączyć się do kompa żeby zrobić adaptację przepustnicy...
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adaptacje czego? w czym? w ABD? w tym silniku się nic nie robi. ponoc jest reset ecu ale jakoś u mnie nic to nie zmieniło 

Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Serio w ABD nie robi się adaptacji przepustnicy?
nie wiedziałem o tym, no ale nawet chcę podłączyć auto pod kompa żeby sprawdzić czy coś mu dolega to nie mogę tego sprawdzić a bardzo kuleją mi obroty na benzynie na postoju
nie wiedziałem o tym, no ale nawet chcę podłączyć auto pod kompa żeby sprawdzić czy coś mu dolega to nie mogę tego sprawdzić a bardzo kuleją mi obroty na benzynie na postoju-

golf 1.4 - Gaduła
VolDan, tak pod pokrętłami od nawiewu. Czy od gniazda diagnostycznego jest jakiś bezpiecznik albo coś? gdzie te kable idą dalej? i skąd one wychodzą do wtyczki.
-

golf 1.4 - Gaduła
Szkoda nawet się tym silniku vagiem bawić. Poczytaj na forum o resecie, nieszczelności pod wtryskiem, toś i silniczku krokowym. Pewnie masz lpg go jesli reset pomoże zowiesz się co zrobić.
Było milion razy o tym.
Było milion razy o tym.
- pablomed
- Members
Robiłem już reseta ECU i nic nie dało, słyszę jakieś szumy przy wtrysku i to może być ta nieszczelność?
Stawiałem na tą gumową podstawę wtrysku ale jak zacząłem czytać że to może być sonda, czujni temperatury, krokowy to juz zwątpiłem. Dodam że jak odepnę czujnik temperatury to autko ładnie chodzi mając 1100 obrotów a jak tylko go podłączę to on razu zaczytają obroty falować i zgaśnie....
Stawiałem na tą gumową podstawę wtrysku ale jak zacząłem czytać że to może być sonda, czujni temperatury, krokowy to juz zwątpiłem. Dodam że jak odepnę czujnik temperatury to autko ładnie chodzi mając 1100 obrotów a jak tylko go podłączę to on razu zaczytają obroty falować i zgaśnie....
-

golf 1.4 - Gaduła
heheh to super
następnym razem kup plaka i psikaj po takich elementach, jak wzrosną obroty wiesz co jest do wymiany, miałem Ci to wcześniej napisać ale jakoś wypadło mi z głowy 
następnym razem kup plaka i psikaj po takich elementach, jak wzrosną obroty wiesz co jest do wymiany, miałem Ci to wcześniej napisać ale jakoś wypadło mi z głowy 
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1