brak podtrzymania, radio się restertuje

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

brak podtrzymania, radio się restertuje

Postprzez Daniel Jaw » 16 sty 2015, o 18:18

Przy każdorazowym wyciągnięciu kluczyka muszę od nowa ustawiać radio...słyszałem że można zmostkować jakieś kabelki czy ktoś może pomóc?
Daniel
Daniel Jaw
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 sty 2015, o 14:13
Lokalizacja: Jaworzno

brak podtrzymania, radio się restertuje

 

Postprzez łukasz1983 » 16 sty 2015, o 18:26

Daniel Jaw, Kolego a sprawdź sobie bezpiecznik od pamięci przy radiu.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BialyUst » 16 sty 2015, o 18:33

zółty z czerwonym połącz i będzie Ok
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez Daniel Jaw » 17 sty 2015, o 01:19

Bardzo dziekuje sprawdze bezpiecznik a jak nie to polacze kabelki:)
Daniel
Daniel Jaw
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 sty 2015, o 14:13
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez slawek5t » 17 sty 2015, o 14:31

Dodam tylko, że CZASAMI takie podłączenie w niektorych typach radioodtwarzaczy powoduje zbyt wysokie pobory mocy z aku podczas postoju samochodu,
Przyjdą mrozy więc warto przed nimi sprawdzic ten pobór mocy co by nie bylo pozniej problemów :)
Poiwnno byc okej ale zawsze warto pomierzyć. Nikt nie lubi jak z rana auto nie chce dygnąć :)
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez MiroGti » 17 sty 2015, o 21:49

BialyUst napisał(a):zółty z czerwonym połącz i będzie Ok

W niektórych modelach odtwarzaczy są problemy później z akumulatorem zbyt dużo prądu w ten sposób pobiera radio , Daniel Jaw zrób tak jeśli masz z ori instalacji dwa zasilania do radia czyli jeden +12 stały i drugi +12 po zapłonie i są one podpięte pod kabelki radia żółty i czerwony ,to zamień kolory przy radiu tzn tam gdzie był czerwony daj żółty i odwrotnie ,powinna pamięć działać po wyłączonym kluczyku ,nie które radia potrzebują odwrotnych zasilań
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 856
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez lukszumk3 » 17 sty 2015, o 23:36

Tyle że niektóre radia nie zapamiętują danych w pamięci nieulotnej, więc jeśli odłączysz od radia podtrzymanie, to wykasują Ci się stacje radiowe i ostatnio używane katalogi, ustawienia etc
Więc w co niektórych (nie fabrycznych) trzeba zmostkować podtrzymanie ze stałym plusem.
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez slawek5t » 17 sty 2015, o 23:38

No dlatego podalismy 2 opcje, zamiana pinów lub ich mostek.
Albo albo
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Daniel Jaw » 19 sty 2015, o 01:26

Narazie zmostkowalem...niby podtrzymanie jest ale po wyjeciu kluczyka radio cały czas swieci...nie gasnie
Daniel
Daniel Jaw
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 sty 2015, o 14:13
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez slawek5t » 19 sty 2015, o 01:30

I tak będzie przy takim podłączeniu :) Chodzi nawet bez kluczyka, wyłączasz ręcznie.

PS: mozesz jeszcze sprobować zamienić przewody, być może wtedy bedzie działało tak jak bys chcial.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Daniel Jaw » 19 sty 2015, o 20:27

Jutro rano zrobie jak radzicie i dam znać co z tego wyszło :)

[ Dodano: 2015-01-20, 17:14 ]
Zamieniłem żółty z czerwonym tylko nie w kostce lecz przepiąłem na odwrót kabelki przy bezpiecznikach i działa jak należy:-) dziękuję za pomoc
Daniel
Daniel Jaw
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 16 sty 2015, o 14:13
Lokalizacja: Jaworzno


- - - http://ariella.pl/



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości