Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
brak podtrzymania, radio się restertuje
Przy każdorazowym wyciągnięciu kluczyka muszę od nowa ustawiać radio...słyszałem że można zmostkować jakieś kabelki czy ktoś może pomóc?
Daniel
- Daniel Jaw
- Czytacz
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dodam tylko, że CZASAMI takie podłączenie w niektorych typach radioodtwarzaczy powoduje zbyt wysokie pobory mocy z aku podczas postoju samochodu,
Przyjdą mrozy więc warto przed nimi sprawdzic ten pobór mocy co by nie bylo pozniej problemów
Poiwnno byc okej ale zawsze warto pomierzyć. Nikt nie lubi jak z rana auto nie chce dygnąć
Przyjdą mrozy więc warto przed nimi sprawdzic ten pobór mocy co by nie bylo pozniej problemów
Poiwnno byc okej ale zawsze warto pomierzyć. Nikt nie lubi jak z rana auto nie chce dygnąć

Mój golfik
-

slawek5t - Members
BialyUst napisał(a):zółty z czerwonym połącz i będzie Ok
W niektórych modelach odtwarzaczy są problemy później z akumulatorem zbyt dużo prądu w ten sposób pobiera radio , Daniel Jaw zrób tak jeśli masz z ori instalacji dwa zasilania do radia czyli jeden +12 stały i drugi +12 po zapłonie i są one podpięte pod kabelki radia żółty i czerwony ,to zamień kolory przy radiu tzn tam gdzie był czerwony daj żółty i odwrotnie ,powinna pamięć działać po wyłączonym kluczyku ,nie które radia potrzebują odwrotnych zasilań
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Tyle że niektóre radia nie zapamiętują danych w pamięci nieulotnej, więc jeśli odłączysz od radia podtrzymanie, to wykasują Ci się stacje radiowe i ostatnio używane katalogi, ustawienia etc
Więc w co niektórych (nie fabrycznych) trzeba zmostkować podtrzymanie ze stałym plusem.
Więc w co niektórych (nie fabrycznych) trzeba zmostkować podtrzymanie ze stałym plusem.
- lukszumk3
- Czytacz
Narazie zmostkowalem...niby podtrzymanie jest ale po wyjeciu kluczyka radio cały czas swieci...nie gasnie
Daniel
- Daniel Jaw
- Czytacz
Jutro rano zrobie jak radzicie i dam znać co z tego wyszło
[ Dodano: 2015-01-20, 17:14 ]
Zamieniłem żółty z czerwonym tylko nie w kostce lecz przepiąłem na odwrót kabelki przy bezpiecznikach i działa jak należy:-) dziękuję za pomoc
[ Dodano: 2015-01-20, 17:14 ]
Zamieniłem żółty z czerwonym tylko nie w kostce lecz przepiąłem na odwrót kabelki przy bezpiecznikach i działa jak należy:-) dziękuję za pomoc
Daniel
- Daniel Jaw
- Czytacz
• Strona 1 z 1