witam... mam wielki problem w tym tyg wyjeżdżam dość daleko a nie świeci mi tylnie prawe światło i nie wiem co jest przyczyną sprawdziłem żarówkę jest ok, styki przeczyściłem i dalej nic wkładka tez jest ok bo zamieniłem stronami czy to wina może kabli ? i co najlepsze wysiadła również pompka od zamka centralnego ale przy poruszaniu kablem łączącym wkładkę lewa i prawą zaczęła znowu tłoczyć powietrze i już całkiem się zdezorientowałem jutro wybieram się do kolegi w celu zmierzenia prądu miernikiem. Co może być tego przyczyną czekam na pomoc pozdrawiam
REGULAMIN PISANIA TEMATÓW 4.1 - Temat - Powinien być sprecyzowany ,nie pisz rzeczy typu "co jest?" "nie działa?" "i co teraz!?" - poprawione - prezesik25
Ostatnio edytowano 18 gru 2011, o 21:29 przez luzak, łącznie edytowano 2 razy
pewnie przewody uszkodzone
zdejmij zaslepke osłone pod progiem bagażnika i zobacz jak przewody wyglądają
sprawdz mase czy dochodzi czy nie wypiete coś jest
a tobie nie swieci wszystko czy tylko pozycyjne?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Czy Kolega ma fabryczny hak z gniazdem 13-pin? Wówczas i do wiązki świateł i do pompki dochodzi stały plus. Uszkodzenie w gnieździe może powodować taką awarię. A co z pozycyjnym przednim?
Zacząłbym od starannego sprawdzenia bezpieczników 7, 8 i 21 oraz opisania, punkt po punkcie - czego ostatecznie nie ma Kolega czyli jakie urządzenia nie działają.
hehe kolega mial taka sytuacje ze swiatlo cofania mu nie swiecilo, wymienil wklad, sprawdzil kable, wyczyscil wtyczke i nic - ja podszedlem puknalem reka w lampe i zaczelo swiecic
Światło naprawione winą był spalony bezpiecznik również światło cofania było niesprawne, ale już jest ok wystarczyło psiknąć WD na wtyczkach od czujnikach i działa. Niestety nie mogę sobie poradzić z zamkiem centralnym wina jest najprawdopodobniej w pompie ponieważ nie działa jeden z "transformatorków" sterujący powietrzem 2 z nich działają a jeden nie. Wieczorem wybieram sie do kumpla aby zamienić pompki jeśli nie będzie u niego działać to czeka mnie jazda na szrot... Dzięki wszystkim osobą za pomoc pozdro
[ Dodano: 2011-12-19, 20:51 ] szykuje się kolejny wydatek niestety po zamianie pompek moja okazała się wadliwa