słychać przekaźnik tylko . Nie mam miernika i nei mam jak sprawdzićczy dochodzi do kostki klaksonu napięcie , czy żarówką12 v mogę sprawdzić ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Brak klaksonu
Witam otóż mam problem ,kable doprowadzone do klaksonu ,bezpiecznik oke , klik na klakson a to nie działa
słychać przekaźnik tylko . Nie mam miernika i nei mam jak sprawdzićczy dochodzi do kostki klaksonu napięcie , czy żarówką12 v mogę sprawdzić ?
słychać przekaźnik tylko . Nie mam miernika i nei mam jak sprawdzićczy dochodzi do kostki klaksonu napięcie , czy żarówką12 v mogę sprawdzić ?- lukasz9501
- Czytacz
Zdejmij wsuwki z klaksonu i dobrze wyczyść styki. Klakson musi mieć bardzo dobry styk. Ja u siebie wsuwki wręcz zalutowałem do styków klaksonu i przekaźnika, bo co pół roku musiałem je czyścić i poprawiać, bo śniedziały. Jakbym teraz chciał zdejmować klakson to tylko cięcie kabli.
Ostatecznie Twój klakson przerdzewiał i jest do wymiany lub przynajmniej do wyczyszczenia w środku.
Ostatecznie Twój klakson przerdzewiał i jest do wymiany lub przynajmniej do wyczyszczenia w środku.
Ostatnio edytowano 19 wrz 2012, o 21:14 przez prezesik, łącznie edytowano 1 raz
-

prezesik - Members
strzeliniasty, sprawdzałem na syrenie od alarmu i też nei chodzi ,wiec prawdopodobnie prąd nie dochodzi ,jutro sprawdzę jeszcze na żarówce . Jeżeli pstryka przekaźnik to znaczy że jest okey ?
- lukasz9501
- Czytacz
lukasz9501, jak pstrka przekaznik tzn ze do przekaznika sygnal dochodzi
sprawdz jeszcze nad chlodnica w tej duzej kostce kabel bodajze zolty w lewej czesci jest od klaksonu i tam na nim po wlaczeniu zaplonu powinien pojawiac sie sygnal do klaksonu mozliwe ze ktos ja okrecal i skladajac podgial bolec lub jest niedokrecona jak nealezy
sprawdz jeszcze nad chlodnica w tej duzej kostce kabel bodajze zolty w lewej czesci jest od klaksonu i tam na nim po wlaczeniu zaplonu powinien pojawiac sie sygnal do klaksonu mozliwe ze ktos ja okrecal i skladajac podgial bolec lub jest niedokrecona jak nealezy
-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1