Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
brak isry
witam.wrocilem do domu zostawiłem samochód rano chciałem odpalic i nic brak iskry i tak nistety stoiod pół roku cewka sto procent sprawna sprwdzona w innym aucie prosze jesli to mozliwe o jak najdokłaniejszą pomoc samochod to golf III gti 2.0. Chciałbym wiedziec na ktorych kablach ma byc napiecie gdzie i jak czego dalej szukac procz cewki
- damiansc
- Berbeć
Jak samochód stał pół roku to podładuj akumulator zanim cokolwiek będziesz sprawdzał
Ciężko pomóc. Sprawdz czy sprawne są : układ wtryskowy , pompa paliwa , kable wysokiego , przeczyść kopułkę. W sumie bez wglądu w samochód nic nie można stwierdzić. Spróbuj wszystko podociskać powycierać, ale nie jesteś sam
mi dziś padł golfiak tyle że właśnie cewka, już zamówielm nową
pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu
Ciężko pomóc. Sprawdz czy sprawne są : układ wtryskowy , pompa paliwa , kable wysokiego , przeczyść kopułkę. W sumie bez wglądu w samochód nic nie można stwierdzić. Spróbuj wszystko podociskać powycierać, ale nie jesteś sam
pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu- marianski696
- Czytacz
marianski696 napisał(a):Jak samochód stał pół roku to podładuj akumulator zanim cokolwiek będziesz sprawdzałCiężko pomóc. Sprawdz czy sprawne są : układ wtryskowy , pompa paliwa , kable wysokiego , przeczyść kopułkę. W sumie bez wglądu w samochód nic nie można stwierdzić. Spróbuj wszystko podociskać powycierać, ale nie jesteś sam
pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu
w 2.0 agg/ady powodem braku iskry jest padnięty czujnik położenia wału.
- killah
Właśnie dziś wyczaiłem że to nie cewka mi padła tylko właśnie czujnik halla. Jest tego trochę na allegro, najlepiej zamówić cały aparat zapłonowy. Pozdrawiam i daj znać czy wymiana aparatu/ czujnika coś dała
- marianski696
- Czytacz
sprawdz kostke stacyjki ja tak mialem w Mk2 ze kostka sie popaliła i krecił normalnie wsyztsko chodziło a nie dawała sygnalu na iskre wymienilem kostke i działa do dzisiaj
-

BialyUst - Members
zchyl sie pod auto to napewno go zobaczyszlantos napisał(a)::cwaniak: macie może foto w którym miejscu znajduje się czujnik położenia walu w 2.0ADY![]()
-

BialyUst - Members
• Strona 1 z 1