Witam
Mam mianowicie taki problem:
Wymieniłem rozrusznik i magistrale wody w moim golfie. Golf wcześniej palił normalnie. Teraz natomiast nie ma iskry. Myślę że to z winy zwarcia. Przy wymianie rozrusznika nie wypiąłem klemy i wsadzając klucz zrobiłem zwarcie kabli plusowych z alternatora i rozrusznika. Czy to może być przyczyną tego że nie odpala fura ? Bezpieczniki posprawdzałem, cewke, świece są nowe kable, palec też.
Pozdro
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jaki stan akumulatora?
brak iskry to albo brak napiecia
brak iskry to uwalona cewka
pozostaje jeszcze przewody sterujące ze sterownika czerwony przewód jak pamietam do cewki
lub czujnik halla
brak iskry to albo brak napiecia
brak iskry to uwalona cewka
pozostaje jeszcze przewody sterujące ze sterownika czerwony przewód jak pamietam do cewki
lub czujnik halla
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
willkens, nie mozna zrobić zwarcia pomiędzy dwoma kablami plusowymui ale mniejsza z tym, jeśli zaiskrzyło to zwarcie było między plusem a masą. Co padło? Diagnozujesz mając miernik uniwersalny pełno porad na każdym forum: cewka, czujnik halla, sterownik silnika, okablowanie. Zacznij od sprawdzenia czy jest zasilanie na cewkę i czujnik halla, czyli po włączeniu zapłonu mierz czy jest napięcie między boczymi stykami wtyczek tych dwóch elementów
- pablomed
- Members
+ 5 i +12 do sterownika może zabic sterownik
rużnica potencjałów a niewiem czy jest to jakoś zabezpieczane
rużnica potencjałów a niewiem czy jest to jakoś zabezpieczanePolska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1