Aparat zapłonowy

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Aparat zapłonowy

Postprzez Tomuś093 » 13 mar 2015, o 19:47

Witam nie mogłem znaleźć nigdzie tematu więc pisze nowy.
Miałem problem z silnikiem i nadal mam oznaczenie ADY.
Przerywa, szarpie gaśnie, ciężko odpala i wkręca się do 5000 obrotów.
mechanik mi wymienił stacyjkę, aparat zapłonowy na drugi wraz z czujnikiem hala, przepustnicę ale wraz to samo jest. Na starych częściach było to samo tylko wkręcał się normalnie ale czujnik hala był wymieniony rok wcześniej na nowy.
Później auto zostało zaprowadzone do elektryka i stwierdził on że jest aparat nie do tego silnika ktoś wie czy to prawda że się różnią i może posiada zdjęcia oraz taki aparat.
Przepraszam jeśli taki post już istnieje gdzieś i dziękuje również z góry za pomoc o odpowiedzi.
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa

Aparat zapłonowy

 

Postprzez GolfiarzJR » 13 mar 2015, o 19:56

Tomuś093, przy okazji wymien całe kable do zapłonu , kopułka , świece, że cięzko odpala, zawsze bedziesz miał nowe :) , co do tych obrotów itd to jak nie czujnik jest winien bo mówisz ze dobry to moze zasysa Ci powietrze lewe lub masz cos z filtrem powietrza zobacz czy jest wszystko git , z tym szarpaniem i gaśnieciem i ciezkim odpalaniem to czujnik hala ale jak jest dobry to coś w tym moze być że ktoś założył inny aprat zapłonowy ale hmm czemu :D zdjęcia Ci nie dam bo nie chce Cię w błąd wprowadzic , ale obstawiam że od każdego 2.0 8v jest chyba taki sam moge się mylić
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Tomuś093 » 13 mar 2015, o 20:05

dzięki za informacje a wiec tak to co mówisz żeby wymienić wszystko jest wymienione a czujnik działa tylko go wyrzuca nie wiadomo z jakiego powodu po usunięciu błędu wszystko wraca do normalności lecz później po zgaszeniu i ponownym odpaleniu znów to samo. teraz już lepiej odpala bo stacyjka się zacinała nie napisałem wcześniej o tym wiec jeden problem z głowy jest, tylko to właśnie szarpanie i nie równe chodzenie silnika i wkręcanie się nie do końca.
skoro mówisz że takie same to dlaczego powiedział że nie pasuje chociaż nie wiem w jaki sposób może nie pasować zapytam jak będę u niego.
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa

Postprzez GolfiarzJR » 13 mar 2015, o 20:15

Tomuś093, Wiec zostaje Ci wymienić aparat zapłony na tan pasujący , poszukaj na necie na pewno ktoś sprzedaje sprawy i załóż jak nie pomoże to bedziemy działać dalej , ale obstawiam ze to jest to
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Tomuś093 » 14 mar 2015, o 03:19

jak znajde chwile i porobie zdjecia to wstawie i wytłumacze o co chodzi ?

[ Dodano: 2015-03-14, 15:44 ]
oto aparat zapłonowy z czujnikiem jaki ja posiadam.
Obrazek
a oto zdjęcie rozebranego jaki mam nie pasujący
Obrazek
a z tego co sprawdził elektryk taki potrzebuje do mojego silnika z oznaczeniem ADY. Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2015-03-14, 15:47 ]
jak by ktoś posiadał taki jestem zainteresowany.
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości