Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Alarm, otwieranie z pilota.
Witam, mam taki problem, mianowicie samochód posiada Alarm firmy Seo model: Dolphin, samochód zamyka sie z pilota lecz nie chce sie otwierać, rozbraja tylko alarm, centralny zamyka i otwiera z kluczyka normalnie, co może być przyczyną ?
- Dawid150
- Berbeć
sprawdzałem przekaźniki są w porządku, z tego co jeszcze sprawdziłem przy zamykaniu pompka reaguje na jeden impuls a przy otwieraniu potrzebuje dwóch a dostaje jeden także nie załącza się, nie mam pojęcia co to może być
- Dawid150
- Berbeć
albo może masz coś źle podłączone, ja ze swoim się męczyłem pół dnia zanim doszedłem jak to podłączyć, bo najpierw podłączałem jak dla pneumatycznego zamka centralnego, a okazało się że muszę podpiąć jak dla sterowanym 12V (albo dla masy choć tego jestem mniej pewien), bo jak podłączyłem go dla pierwszej opcji to tylko zamykał a nie otwierał, więc sprawdź czy masz dobrze podpięte, jeżeli posiadasz instrukcje z tego
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie mam nic do tego bo alarm już był zamontowany i wraz z kupnem samochodu już tak było, jeden z mechaników stwierdził że to albo spalona pompka lub nie do tego modelu, czy to możliwe ? skoro pompka zamyka i otwiera z kluczyka ?
- Dawid150
- Berbeć
hehehe zamyka ale nie otwiera... Na 200% spalona pompka bo jedna jest od otwierania z kluczyka jedna od otwierania z pilota i po jednej do zamykania z kluczyka i z dokladanego pilota. Razem 4 ! I na pewno jedna z nich sie spalila ... Uwielbiam mechanikow ktorzy zamiast powiedziec "nie mam pojecia jedz pan do elektryka" gadaja takie pierdoły. A jak powiesz ze czytales na forum ze... To slyszysz "a tam na forum to sami fachowcy, jestes taki madry to napraw sobie samochod przez internet". Nie wszyscy oczywiscie ale wielu jest takich ! Na odleglosc co mozna pomoc to Ci juz koledzy napisali. Moze masz po jednym bezpieczniku na otwieranie i zamykanie na centralce alarmu? I jeden sie przepalil ? Skoro z kluczyka dziala normalnie dostan sie do cwntralki alarmu i sprawdz dokladnie podlaczenia.jeden z mechaników stwierdził że to albo spalona pompka lub nie do tego modelu, czy to możliwe ?
[ Dodano: 2015-06-25, 12:13 ]
Kolega tdu1705Ci dobrze podpiwiada. Wielu ludzi podlacza w golfie 3 sterowanie centralnymi zamkami w opcji "pneumatyczny" dlatego ze faktycznie pompka pompuje powietrze ale sterowana jest krotkimi impulsami (bodajze +em) wiec dokladane piloty alarmy itd w Golfie 3 zawsze konfiguruje sie tak jak dla elektrycznego. W takim wypadku faktycznie moze Ci dzialac sterowanie tylko w jedna strone. (Chyba)

-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
Re: Alarm, otwieranie z pilota.
jak mam sprawdzić jak jest podłączony ? nie mam nic do tego alarmu
- Dawid150
- Berbeć
Re: Alarm, otwieranie z pilota.
nie wiem jakiej firmy masz sterownik z alarmu to nie wiem jakie kable masz podłączone do czego, znajdź może w necie opis kabli do twojego alarmu, a jak znajdę gdzieś w domu spis kabli ori centralki to zeskanuje który kabelek od czego jest przy popmpce centralnego
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
• Strona 1 z 1