Alarm, otwieranie z pilota.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Alarm, otwieranie z pilota.

Postprzez Dawid150 » 23 cze 2015, o 16:00

Witam, mam taki problem, mianowicie samochód posiada Alarm firmy Seo model: Dolphin, samochód zamyka sie z pilota lecz nie chce sie otwierać, rozbraja tylko alarm, centralny zamyka i otwiera z kluczyka normalnie, co może być przyczyną ?
Dawid150
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 paź 2014, o 23:45
Lokalizacja: Stąporków

Alarm, otwieranie z pilota.

 

Postprzez lukszumk3 » 23 cze 2015, o 20:55

Uszkodzona centralka? Może wewnątrz są przekaźniki odpowiadające za zamykanie i otwieranie i któryś z nich się zbiodegradował :-)
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez Dawid150 » 23 cze 2015, o 22:32

sprawdzałem przekaźniki są w porządku, z tego co jeszcze sprawdziłem przy zamykaniu pompka reaguje na jeden impuls a przy otwieraniu potrzebuje dwóch a dostaje jeden także nie załącza się, nie mam pojęcia co to może być
Dawid150
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 paź 2014, o 23:45
Lokalizacja: Stąporków

Postprzez tdu1705 » 24 cze 2015, o 14:43

albo może masz coś źle podłączone, ja ze swoim się męczyłem pół dnia zanim doszedłem jak to podłączyć, bo najpierw podłączałem jak dla pneumatycznego zamka centralnego, a okazało się że muszę podpiąć jak dla sterowanym 12V (albo dla masy choć tego jestem mniej pewien), bo jak podłączyłem go dla pierwszej opcji to tylko zamykał a nie otwierał, więc sprawdź czy masz dobrze podpięte, jeżeli posiadasz instrukcje z tego
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Dawid150 » 24 cze 2015, o 14:50

Nie mam nic do tego bo alarm już był zamontowany i wraz z kupnem samochodu już tak było, jeden z mechaników stwierdził że to albo spalona pompka lub nie do tego modelu, czy to możliwe ? skoro pompka zamyka i otwiera z kluczyka ?
Dawid150
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 paź 2014, o 23:45
Lokalizacja: Stąporków

Postprzez adams » 25 cze 2015, o 11:50

jeden z mechaników stwierdził że to albo spalona pompka lub nie do tego modelu, czy to możliwe ?
hehehe zamyka ale nie otwiera... Na 200% spalona pompka bo jedna jest od otwierania z kluczyka jedna od otwierania z pilota i po jednej do zamykania z kluczyka i z dokladanego pilota. Razem 4 ! I na pewno jedna z nich sie spalila ... Uwielbiam mechanikow ktorzy zamiast powiedziec "nie mam pojecia jedz pan do elektryka" gadaja takie pierdoły. A jak powiesz ze czytales na forum ze... To slyszysz "a tam na forum to sami fachowcy, jestes taki madry to napraw sobie samochod przez internet". Nie wszyscy oczywiscie ale wielu jest takich ! Na odleglosc co mozna pomoc to Ci juz koledzy napisali. Moze masz po jednym bezpieczniku na otwieranie i zamykanie na centralce alarmu? I jeden sie przepalil ? Skoro z kluczyka dziala normalnie dostan sie do cwntralki alarmu i sprawdz dokladnie podlaczenia.

[ Dodano: 2015-06-25, 12:13 ]
Kolega tdu1705Ci dobrze podpiwiada. Wielu ludzi podlacza w golfie 3 sterowanie centralnymi zamkami w opcji "pneumatyczny" dlatego ze faktycznie pompka pompuje powietrze ale sterowana jest krotkimi impulsami (bodajze +em) wiec dokladane piloty alarmy itd w Golfie 3 zawsze konfiguruje sie tak jak dla elektrycznego. W takim wypadku faktycznie moze Ci dzialac sterowanie tylko w jedna strone. (Chyba) :P
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Alarm, otwieranie z pilota.

Postprzez Dawid150 » 30 cze 2015, o 15:28

jak mam sprawdzić jak jest podłączony ? nie mam nic do tego alarmu
Dawid150
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 paź 2014, o 23:45
Lokalizacja: Stąporków

Re: Alarm, otwieranie z pilota.

Postprzez tdu1705 » 2 lip 2015, o 20:03

nie wiem jakiej firmy masz sterownik z alarmu to nie wiem jakie kable masz podłączone do czego, znajdź może w necie opis kabli do twojego alarmu, a jak znajdę gdzieś w domu spis kabli ori centralki to zeskanuje który kabelek od czego jest przy popmpce centralnego
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości