Witam.
Dopadło i mnie.
Bateria rozładowana na maxa.Wszedłem do auta i nawet zegarka na wyświetlaczu nie było.
Mam pytanko-jak naładować baterię(jakim prądem i ile czasu)?
Mam baterię KAGER 71Ah 680A 12V.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie ma opcji szukaj????????????????
poruszane na forum nie raz tym bardziej gooooogle
poruszane na forum nie raz tym bardziej gooooogle
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
piorun665,
Przecież o takich rzeczach w szkole uczą...
Tak jak wyżej ^^MasteR^^ napisał... i jak zauważysz ze elektrolit zaczyna sie 'gotować' odłącz akumulator....
Poza tym jak masz takie już cyrki z aku to czas na zmianę baterii na nową...
Przecież o takich rzeczach w szkole uczą...
Tak jak wyżej ^^MasteR^^ napisał... i jak zauważysz ze elektrolit zaczyna sie 'gotować' odłącz akumulator....
Poza tym jak masz takie już cyrki z aku to czas na zmianę baterii na nową...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Witam
Żeby dobrze naładować nasze aku potrzebujemy dobrego prostownika 12 V i min. prądzie ładowania 5A. Akumulator powinno się ładować niskim natężeniem prądu, gdyż wtedy zwiększamy jego żywotność.
Jeśli posiadasz baterię 71 Ah to znaczy że czas pełnego ładowania prądem 1 A wynosi 71 godz. Tak więc jeśli podzielisz 71 Ah (pojemność Twojego aku) przez prąd ładowania jakim chcesz albo możesz ładować to wyjdzie Ci czas całkowitego naładowania akumulatora.
Polecam ładować go prądem nie większym niż 5 A, czas wyniesie ciut ponad 14 godz. Jeśli rozładowany jest do maksa, to może być problem z tym żeby zaskoczył. jeśli zobaczysz że aku nie pobiera prądu to "przywal" mu chwilowo maksymalnym amperarzem.
Powodzenia.
Żeby dobrze naładować nasze aku potrzebujemy dobrego prostownika 12 V i min. prądzie ładowania 5A. Akumulator powinno się ładować niskim natężeniem prądu, gdyż wtedy zwiększamy jego żywotność.
Jeśli posiadasz baterię 71 Ah to znaczy że czas pełnego ładowania prądem 1 A wynosi 71 godz. Tak więc jeśli podzielisz 71 Ah (pojemność Twojego aku) przez prąd ładowania jakim chcesz albo możesz ładować to wyjdzie Ci czas całkowitego naładowania akumulatora.
Polecam ładować go prądem nie większym niż 5 A, czas wyniesie ciut ponad 14 godz. Jeśli rozładowany jest do maksa, to może być problem z tym żeby zaskoczył. jeśli zobaczysz że aku nie pobiera prądu to "przywal" mu chwilowo maksymalnym amperarzem.
Powodzenia.
Ostatnio edytowano 29 sty 2012, o 16:23 przez bryan92, łącznie edytowano 1 raz
-

bryan92 - Czytacz
z tamtym starym tez tak miałam.. ale kupno nowego od razu dalo sie we znaki od razu pali;) i prostownik nie potrzebny;)
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Kolega piorun665, a właściwie jego akumulator ucierpiał z powodu teraźniejszych warunków (mróz). A dlaczego Wy zarzucacie mu brak ładowania ? Przecież widziałby palącą się kontrolkę aku, i na pewno wspomniałby o tym. Abstrahując teraz, regulatory za 30 zł to zwykłe hans pries albo co gorsza chińskie no name 
-

bryan92 - Czytacz
• Strona 1 z 1