Adaptery do lamp.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Adaptery do lamp.

Postprzez KEFRZYSKI » 11 sie 2014, o 17:39

Witam. Mam mały problem kupiłem lampy do mk3 z prostokątną wtyczką a w aucie mam kość owalną, są jakieś adaptery do tego ??
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Adaptery do lamp.

 

Postprzez Gesiu_15 » 11 sie 2014, o 17:44

KEFRZYSKI są takie adaptery , przejściówki do lamp .
http://allegro.pl/przejciowka-wtyczka-a ... 29687.html

Możesz też sobie taką przejściówkę zrobić samemu , na jedną przejściówkę 4 krótkie kabelki , 4 wsuwki żeńskie i 4 męskie . Lutujesz sobie końcówki do kabla , podpinasz poprawnie i wszystko działa . U siebie miałem taką przejściówkę made in home zrobioną i działało wszystko :-)

Jeśli masz h4 lub h1+h1 to ja później zrobiłem tak , na szrocie wyciągnąłem instalację lampy z wtyczką okrągłą z popsutych lamp , przełożyłem tą instalację z wtyczką okrągłą do swoich lamp i wtedy wywaliłem te przejściówki :-)

jest troszkę sposobów żeby to zrobić :-)
Ostatnio edytowano 11 sie 2014, o 17:50 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez KEFRZYSKI » 11 sie 2014, o 17:49

Ale taką kość jak ta biała to ja mam przy lampach właśnie :P
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez pablomed » 12 sie 2014, o 00:22

raczej nie znajdziesz przejściówek " w drugą stronę" utnij na szrocie odpowiednie wtyczki i przełóż styki albo tnij i lutuj kable. Lub wymień lampy jeśli masz możliwość
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez KEFRZYSKI » 12 sie 2014, o 04:54

No właśnie na wymianę nie mam, bo kupilem in-pro w db. stanie za 100.zl. Tylko problem mam z ta kością :)
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez Gesiu_15 » 12 sie 2014, o 08:49

KEFRZYSKI to musisz przejściówkę made in home zrobić :-) innego rozwiązania nie widzę :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez miras200888 » 12 sie 2014, o 08:54

Ja mam taka przejsciuwke co w linku jest :p ale pierwsze slysze zeby in pro mialy inne kostki , ja wswoich in pro mam taka jak w lampach h4 i h1+h1 pokaz fotki lamp tych co kupiles chodzi mi o tyl :)
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez pablomed » 12 sie 2014, o 13:11

miras200888, nie chodzi o to że inpro, tylko że w oryginale auta z pierwszych lat produkcji miały owal , a nowsze prostokąt, a zamienniki moga być robione i tak i tak.
Ostatnio edytowano 13 sie 2014, o 12:25 przez pablomed, łącznie edytowano 1 raz
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Gesiu_15 » 12 sie 2014, o 13:18

pablomed napisał(a):miras200888, nie chodzi o to że inpro, tylko że w orygianle ata z ierwszych lat produkcji miały owal nowsze prostokąt, a zamienniki moga być robione i tak i tak


zgadza się . Jeśli ma prostokątne wejście , to na szrot pojechać , znaleść wtyczkę żeby miała prostokątne wejście . Tą wtyczkę okrągłą wtyczkę co ma u siebie ucina , wlutowuje te wtyczki prostokątne , podpina w te lampy i wsio ryba ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez KEFRZYSKI » 14 sie 2014, o 19:43

OK Koledzy dziękuje za podpowiedzi :) tak zrobiłem załatwiłem sobie instalacje z owalną kością od H1+H1 i prostokątną kość z kablami wywaliłem a na jej miejsce ładnie weszła owalna z kablami :) Fajnie ze w in-pro są przemyślane lampy i można takie gniazdo przełożyć bo np. od projektorów nie da rady :/
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

cron