Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.9 td 92 Ah??
Witam. Mam akumulator 92ah 800 czy do mojego golfa 1.9 TD AAZ 75km niejest za duzy??Mam znajomego w inter transie sprawdzil ze moze byc nawet aku do setki.Ale chcem sie upewnic.Bardzo prosze o szybka o pomoc.Z gory dzieki
- rafol1988
- Czytacz
Jeśli alternator ma Kolega 90 A lub większy - bez obaw można używać!!! Bo wszystko zależy tak "po prawdzie" od źródła prądu.
NIE MA ZA DUZEGO akumulatora do pojazdu, jeśli tylko coś (lub ktoś - w domu prostownikiem) go uzupełni.
Do 126p zakladano 60Ah, lecz co trzy dni musiano ładować w domu, gdyż w pierwszych seriach miał jako źródło prądu "dynamo od roweru" o zawrotnej wydajności 16A (szesnascie, nie ma literówki).
Zysk był taki, że nie było takiego mrozu by "Kaszlak" nie zapalił
NIE MA ZA DUZEGO akumulatora do pojazdu, jeśli tylko coś (lub ktoś - w domu prostownikiem) go uzupełni.
Do 126p zakladano 60Ah, lecz co trzy dni musiano ładować w domu, gdyż w pierwszych seriach miał jako źródło prądu "dynamo od roweru" o zawrotnej wydajności 16A (szesnascie, nie ma literówki).
Zysk był taki, że nie było takiego mrozu by "Kaszlak" nie zapalił

-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1