Witam.
Chciałbym się dowiedzieć ile może kosztować malowanie całego samochodu wraz poprawkami blacharskimi (usuniecie korozji itp.) Czy ktoś może czymś takim się już wcześniej zajmował i ewentualnie może polecić jakieś miejsce w którym solidnie bym wykonał renowacje autka??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
U mnie w miescie za pomalowanie całego auta (w ten sam kolor) plus zrobienie wszystkiego (typu jakies dziurki w podłodze itp. itd.) zaspiewał 3 000zł. Ale zależy od miasta/lakiernika itp.
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja wpadlem na pomysl zeby samemu zaatakowac lakierowanie auta w przyszlym roku 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Tak w skrócie to na nic ta wasza robota. Cięcie gięcie spawanie a i tak za 2-3 lata rdza wróci. Kwestia tez jak warsztat do tego podejdzie czy po łepkach i zarzuci lakier czy usunie rdzę i zrobi jak trzeba noooo to z 3 lata polata.
Ale ogólnie rdza jest następstwem zaniedbania. Bo się ładuje szmery bajery cuda wianki a buda się sypie bo szkoda na wosk do profili czy baranek na podłogę.
Główna zasada:
[center] JEST TŁUSTO=BRAK RDZY[/center]
JA tak robię i Niemiec tak robił i blacha zdrowuitka jak z FABRYKI
Ale ogólnie rdza jest następstwem zaniedbania. Bo się ładuje szmery bajery cuda wianki a buda się sypie bo szkoda na wosk do profili czy baranek na podłogę.
Główna zasada:

-

gello1 - Gaduła
gello1, auta przy ktorych nie ruszano blachy z wiadomego powodu mozna policzyc na palcach pewnie 

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
gello1 napisał(a):Tak w skrócie to na nic ta wasza robota. Cięcie gięcie spawanie a i tak za 2-3 lata rdza wróci. Kwestia tez jak warsztat do tego podejdzie czy po łepkach i zarzuci lakier czy usunie rdzę i zrobi jak trzeba noooo to z 3 lata polata.
Główna zasada:
No właśnie ja 2 lata temu wymieniłem w swoim aucie progi bo stare były już strasznie dziurawe no i połatałem podłogę i usunąłem wychodzącą korozje. Tylko ze niestety ale moje amatorskie malowanie i lakierowanie na nic się zdało bo farba zaczęła schodzić wiec zastanawiałem się żeby to oddać gdzieś w jakieś sprawdzone miejsce żeby mi to porządnie zrobili.
- mietek7777
- Berbeć
Musisz najpierw dobrze zmatowić stary lakier , potem odtłuścić i dopiero malować
Ja miałem wcześniej Opla Omegę wiadomo gniją ale była robiona blacharka i malowanie całego kumpel kupił to ode mnie i jeździ już 7 lat i nic tam nie wychodzi ,grunt to dobra przygotówka 
Ja miałem wcześniej Opla Omegę wiadomo gniją ale była robiona blacharka i malowanie całego kumpel kupił to ode mnie i jeździ już 7 lat i nic tam nie wychodzi ,grunt to dobra przygotówka 
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
MiroGti, czytałem w jakimś classicauto czy czymś takim duży artykuł o renowacji Mercedesa bodajże, nowa szkoła weszła i teraz radzą zjechać do gołej blachy nawet jak się stary lakier dobrze trzyma
później jakieś środki przeciwko rdzy, podkłady, szmery bajery, cuda wianki i taniec szamana a dopiero na to lakier
tylko wiadomo że taka zabawa drożej wyjdzie
później jakieś środki przeciwko rdzy, podkłady, szmery bajery, cuda wianki i taniec szamana a dopiero na to lakier
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):MiroGti, czytałem w jakimś classicauto czy czymś takim duży artykuł o renowacji Mercedesa bodajże, nowa szkoła weszła i teraz radzą zjechać do gołej blachy nawet jak się stary lakier dobrze trzymapóźniej jakieś środki przeciwko rdzy, podkłady, szmery bajery, cuda wianki i taniec szamana a dopiero na to lakier
dokladnie tak wszystko zależy jak przygotujesz bo robic fuszere to szkoda roboty

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1