logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
zimny cięzko pali traci godzine i kilometry
Autor Wiadomość
sciananbs 

Silnik: 1.4 AEX
Wysłany: 2012-01-22, 12:00   zimny cięzko pali traci godzine i kilometry

Witam
od razu mowie ze jestem swiezy na forum. Kupilem ostatnio golfa 1,4 z 96r przez kilka dni bylo ok a teraz:
-na zimnym musze krecic dlugo i po kilka razy zeby odpalil
-na cieplym pali na dotyk
-musze dlugo krecic po chwili traci pamiec godzinyi przejechanych kilometrow(trip) po tym odpala
-wyglada na to jakby tracil prad(akumulator kupilem nowy)

wymienilem rozdzielacz napiecia (ladowal 15v) teraz jest 14,2

jaka moze byc tego przyczyna?

poprzedni wlasciciel mowil ze wymienial kopulke, palec, przewody i swiece

POMOCY!!!

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2012-01-22, 12:45   Re: zimny cięzko pali traci godzine i kilometry

sciananbs napisał/a:
Witam
od razu mowie ze jestem swiezy na forum. Kupilem ostatnio golfa 1,4 z 96r przez kilka dni bylo ok a teraz:
-na cieplym pali na dotyk
-musze dlugo krecic po chwili traci pamiec godzinyi przejechanych kilometrow(trip) po tym odpala
-wyglada na to jakby tracil prad(akumulator kupilem nowy)

wymienilem rozdzielacz napiecia (ladowal 15v) teraz jest 14,2

jaka moze byc tego przyczyna?

poprzedni wlasciciel mowil ze wymienial kopulke, palec, przewody i swiece

POMOCY!!!

ale jak kręci szybko czy słabnie podczas kręcenia ?? może coś rozładowuje akumulator u mnie radio rozładowywało i podczas kręcenia było to co u ciebie.
masz miernik?? jeśli tak to sprawdź jakie ma napięcie akumulator po dłuższym postoju

prezesik25 
Kto pyta nie błądzi

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2012-01-22, 13:05   

Cytat:
zdejmij wtyczkę z czujnika tem ( 4-pinowy w króćcu przy głowicy ) i odpal na zimnym silniku. Jak odpali od strzała to masz ten czujnik do wymiany.
Daj znać jak poszło.

Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę

sciananbs 

Wysłany: 2012-01-22, 14:30   

akumulator jest nowy. radio za kazdym razem jak wyciagam kluczyk wylacza sie i bez stacyjki nie wlacze go. takze wydaje mi sie ze to nie jego wina

a co do tej koncowki 4piny to przyznam szczerze nie wiem ktora to moze macie jakies zdjecie??

[ Dodano: 2012-01-22, 14:33 ]
zastanawia mnie nad ta temperatura, poniewaz jak dla mnie mam walniety termostat podczas trasy nie dochodzi nawet do 70 ale nie lezy calkowicie na prawej stronie. podczas postoju i jazdy po miescie ladnie lapie temperature

prezesik25 
Kto pyta nie błądzi

Silnik: 1.4 ABD
Wysłany: 2012-01-22, 15:43   

sciananbs napisał/a:
a co do tej koncowki 4piny to przyznam szczerze nie wiem ktora to moze macie jakies zdjecie??

sciananbs napisał/a:
[ Dodano: 2012-01-22, 14:33 ]
zastanawia mnie nad ta temperatura, poniewaz jak dla mnie mam walniety termostat podczas trasy nie dochodzi nawet do 70 ale nie lezy calkowicie na prawej stronie. podczas postoju i jazdy po miescie ladnie lapie temperature

tak, to termostat też może być uwalony.

Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę

pablo294 

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2012-01-23, 17:06   

Ja i mój kolega mamy golfy tylko że on 1.8 z 92 roku i w zimie oboje mamy tak ze temeratura dojdzie do 70 stopni. jak jest na postoju lub w garazu to normalnie do 90 wentylator zalaczy sie i zbije temperature. w lecie tez normalni. Więc doszlismy do wniosku ze starsze golfy tak już mają :)

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2012-01-23, 17:13   

pablo294 napisał/a:
Ja i mój kolega mamy golfy tylko że on 1.8 z 92 roku i w zimie oboje mamy tak ze temeratura dojdzie do 70 stopni. jak jest na postoju lub w garazu to normalnie do 90 wentylator zalaczy sie i zbije temperature. w lecie tez normalni. Więc doszlismy do wniosku ze starsze golfy tak już mają :)

a sprawdzaliście temperature pod kompem ? czy tylko sugerowalisciek sie wys na liczniku ?

Radze sprawdzic pod kompem, nie ma znaczenia czy stare auto czy nowe musi posiadać temp roboczą czyli 90stopni..
Polonez czy Fiacior sa jeszcze starsze, a gdy wszystko jest sprawne, trzymaja temp rowna 90stopni...

Sprawdz ile jest na kompie a ile na wyswietlaczu bo moze wys na liczniku zle pokazuje a na prawde golfik ma 90stopni :) ... albo trzeba bedzie szukać przyczyny dalej

pablo294 

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2012-01-23, 18:22   

tylko na wyswietlaczu. tak jest tylko teraz, w takie temperatury, to moze silnik ma taka temerature tylko zle pokazuje, na vagu powinno to pokazac ?

[ Dodano: 2012-01-24, 17:39 ]
dzisiaj jezdzilem dla testow jezdzilem bez ogrzewania.. temp na dworze ok -1 bo 10 kilometrach w lekkim korku przyszlo do tego 90 potem gdy znowu jechalem spadlo na 75.. karton przed chlodnica cos pomoze ?

sciananbs 

Wysłany: 2012-02-01, 18:50   

jesli chodzi o odpalanie to wraz z nadejsciem mrozow auto pali na dotyk(zmienilem rowniez aku na nowy 43ah)
podejrzewam ze jest gdzies przebicie jak jest mokro:/

jesli chodzi o temp to dzis wymienilem termostat w moment lapie temp niecale 90 i stoi jak swieca na tej wartosci w aucie cieplutko nawet przy -15 na dworze:)

kantor98 

Silnik: 1400
Wysłany: 2012-02-02, 20:13   

A jakiej firmy załozyłes termostat?...BO mi jak kupiłem autko,to miałem zepsuty term..wymieniłem na WAHLERA i pokazuje mi jak jade to tak 70-80,dopiero jak stoje i auto chodzi to dochodzi do 90 i włącza sie wentylator...:)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu