logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Telepie silnikiem i przerywa w czasie jazdy.
Autor Wiadomość
Michoo 

Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2012-02-02, 19:35   Telepie silnikiem i przerywa w czasie jazdy.

Witam. Jakiś czas temu kupiłem sobie golfa 1.8 ABS z gazem (sterownik bingo m) na gazie chodzi dobrze, problem jedynie występuje na benzynie, mianowicie zapalając silnik chodzi bajki, obroty koło tysiąca, dam troszeczkę gazu, ale tak minimalnie, obroty spadną do 900 i zaczyna lekko trząść silnikiem, dam więcej gazu tak do 1500 to też trzęsie, ale po wyżej już chodzi równo. Drugi problem dotyczy jazdy na benzynie, otótz są takie dziwne odcięcia, jadę jadę jadę i w pewnym momencie tak jakby nie dochodziło paliwo takie odcięcie i po 2 sekundach znowu idzie dobrze. Troche to uciążliwe, a przypomnę, że na gazie chodzi dobrze. Napiszę odrazu co jest w 100% sprawne: kompletny monowrysk z silniczkiem krokowym i czujnikiem przepustnicy, czujnik temperatury, czujnik podcisnienia, wymieniłem świece (przewodów nie), pompka paliwa także sprawna, (nie wiem co z filtrem paliwa ale ponoć poprzedni właściciel wymieniał niedawno).

Franeczek 

Silnik: 1.9TDI 1Z ale 110 KM
Wysłany: 2012-02-02, 20:45   

właśnie kolego napisałeś przewody a one też sa bardzo ważne ;) i nie sugeruj się poprzedim właścicielem bo jak ci go sprzedawał pewnie powiedział takie słowa " będzie pan zadowolony" i wymień ten filtr paliwka może i wymieniał ale będziesz miał już pewność a koszty też niskie

Michoo 

Wysłany: 2012-02-02, 21:01   

Przy wolniejszej chwili zmienię to i zobaczę, a co może jeszcze być przyczyną tego, że jak dam ciutek gazu tak z milimetr, to tak jak by go dusiło?

pietrasiak2 
Jarek

Silnik: 1,8 ABS
Wysłany: 2012-02-02, 21:20   obroty

Sprawdź jeszcze podstawę monowtrysku lubią pękać i może fałszywe powietrze zasysa , a co do filtra to wymień koszt ok 25 zeta roboty na 5 minut .

Franeczek 

Silnik: 1.9TDI 1Z ale 110 KM
Wysłany: 2012-02-02, 21:36   

Lub podepnij pod kompa to może i coś jeszcze znajdzie i będziesz wiedział na czym stoisz bo tak jest kupując samochód trzeba posprawdzać wszystko
pozdrawiam kolege i jego VW :-)

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2012-02-02, 21:43   

mi się wydaje że masz emulację źle ustawioną skoro na gazie chodzi dobrze może masz ustawioną emulację na przebieg i podane są złe czasy i mogą się takie jaja dziać:)

Michoo 

Wysłany: 2012-02-02, 21:44   

VW to robocze kombi ;D Panowie, a co sądzicie o tych kabelkach z allegro za 25 zł? golfik jest na obd2? i gdzie dokładnie jest ta wtyczka? szukałem po tej stronie od kierowcy ale nigdzie jej nie widzę ;D

pietrasiak2 
Jarek

Silnik: 1,8 ABS
Wysłany: 2012-02-02, 21:48   przerywa

To restart sterownika powinien coś dać spróbuj i odłącz aku .

Michoo 

Wysłany: 2012-02-02, 21:51   

Aku odlączałem nic nie dało, może troszeczkę lepiej, bo trzyma obroty. A o cho chodzi z tą emulacją?

PabloSBT 

Silnik: 1.6 ABU + LPG
Wysłany: 2012-02-02, 22:18   

Michoo napisał/a:
VW to robocze kombi ;D Panowie, a co sądzicie o tych kabelkach z allegro za 25 zł? golfik jest na obd2? i gdzie dokładnie jest ta wtyczka? szukałem po tej stronie od kierowcy ale nigdzie jej nie widzę ;D

gniazdo do obd masz za zaślepkami nad popielniczką ;) zobacz jakie masz gniazdo czy jedno szerokie czy 2 małe wtedy musisz kupić adapter i ci wyjedzie 60 zł :d

Michoo napisał/a:
Aku odlączałem nic nie dało, może troszeczkę lepiej, bo trzyma obroty. A o cho chodzi z tą emulacją?

emulacje ustawia się w komputerze bingo M jak masz kabelek i laptopa to sobie sam możesz zmienić ;) jeśli nie pozostaje wizyta u gazownika albo kupno interfejsu za ok 30 zł i wtedy sam sobie możesz wszystko zmieniać :)

Michoo 

Wysłany: 2012-02-03, 18:00   

Problem rozwiązany, jakiś rzeźbiarz odwrotnie filtr paliwa zamontował ;D
Nie zakładając nowego tematu zadam jedno pytanko ;d Jak włączm radio to pod błotnikiem od strony kierowcy tam co jest antenka radia wydobywa się dziwny dziwięk ;D tak jakby jakiś silniczek tam pracował, nie wiecie co to jest i czemu to służy?

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu