Witam, pojawił mi sie problem w moim golfiku (96 rok, 1.8, AAM, wersja GL). Od paru dni załuważyłem że obroty czasem zawieszają sie na 2tyś, nie zawsze, po przegazowaniu spadają na 1tyś, załuważyłem to po wymianie pasków - może mieć to związek z tym?? oraz wlałem ostatnio gorsze paliwo, proszę o odpowiedz i sugestie, Dziekuję!!
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-04-26, 11:39
na 99% silniczek krokowy możliwe ze trzeba rozebrać i przeczyścić a jak to nie pomoże to niestety trzeba się liczyć z kosztem nowego nowy orginał 300zł
jacekdl sprawdz sobie tam z tyłu za obudową gażnika ida tam dwa takie przewody gumowe byc moze spadł a jak nie to tutaj one jeszcze dochodzą do obudowy filtra powietrza i jak ci mechanior zmieniał paski mogł zapomniec ich założyć pozdrowionka
Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-04-28, 11:07
zaraz zaraz,
nie musi to być silnik krokowy czy raczej silnik prądu stałego (do dziś nie wiem) może to być wina uszczelki między kolektorem i przepustnicą. Jeśli dostaje się lewe powietrze obroty nie schodza.U mnie też tak było - po wymianie krokowca (zbieg okoliczności) obroty zostawały na 2000 nie zawsze. Okazało się że wystarczyło uszczelnić opisany element i bryka chodzi jak ta lala