Panowie prosze o pomoc bo juz normalnie wymiękam. Jade sobie Golfikiem, skręciłem na zakręcie chce dodac gazu i koniec - poprostu się silnik wyłączył bez trzasku, bez niczego. Poźniej jak próbowałem go odpalić to kręci ale nie chce zapalić. ( dodam ze jechałem na Gazie, a nie chce zapalić na benzynie) Co to może być? Już mam dość bo ciągle coś sie psuje, sesja i eURO i jeszcze to musiało sie zje...
Jutro odstawiam go do mechanika i zobaczymy co powie - mam nadzieje ze nie rozrząd bo to chyba większa sprawa wtedy
[ Dodano: 2008-06-12, 19:05 ]
Odebrałem dzis samochód od Mechanika no i co się okazało : walnięta kostka od stacyjki, palec i kopułka dlatego zgas i nie chciał odpalić. Teraz już ładnie odpala tylke ze na jałowym biegu - jak wysprzegle albo mam bieg i sprzęgło troche nierówno pracuje i lekko obroty skaczą.
Co to może być? Mam swoje podejrzenia ale nie chce nikogo zasugerować. Z góry dziękowka:)
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-14, 00:23
Wabart napisał/a:
Jutro odstawiam go do mechanika i zobaczymy co powie - mam nadzieje ze nie rozrząd bo to chyba większa sprawa wtedy
[ Dodano: 2008-06-12, 19:05 ]
Odebrałem dzis samochód od Mechanika no i co się okazało : walnięta kostka od stacyjki, palec i kopułka dlatego zgas i nie chciał odpalić. Teraz już ładnie odpala tylke ze na jałowym biegu - jak wysprzegle albo mam bieg i sprzęgło troche nierówno pracuje i lekko obroty skaczą.
Co to może być? Mam swoje podejrzenia ale nie chce nikogo zasugerować. Z góry dziękowka:)
kolego ostatnio robiłem 3jeczke z takim problemem - okazało sie ze była nieszczelność na przewodzi podcisnienia z kolektora ssącego do serwa.na przewodzie jest zaworek chyba zwrotny z którego wychodzą 2 małe krućce z zielonymi kapturkami - zobacz czy czasem te kapurki nie są uszkodzone. one pekaja bo to plastik czy guma. w kazdym bądź razie silnik falował na obrotach zmieniłem kapturek i silniczek zaczoł ładnie trzymać obroty