Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kontrolka oleju
a czy zabrudzona odma bedzie powodem murgania kontrolki oleju bez wzgledu na to czy jest zima czy nie. problem pojawia sie gdy silnik sie rozgrzeje... czy to bedzie cos innego. chodzi mi o to czy to moze byc ten powod. czy np slabe cisnienie... Pomozcie proszę.... 

jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
a czy molbym kogos prosic zeby mi mniej wieciej powiedzial gdzie Odma sie dokladnie znajduje. to 1.6 AEE nie chce czegos za bardzo poprawic. A MOZE JESZCZE JAKIES POMYSLY CO TO MOGLOBY BYC OD TEGO OLEJU?? BO MNIE TROCHE TO MARTWI.....

jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
Jacek Rosiński napisał(a):A MOZE JESZCZE JAKIES POMYSLY CO TO MOGLOBY BYC OD TEGO OLEJU?? BO MNIE TROCHE TO MARTWI
mani51 napisał(a):za niskie ciśnienie albo padnięty czujnik ciśnienia
nic innego nie może być tylko pod warunkiem że masz olej w silniku
-

mani51 - Members
Jacek Rosiński napisał(a):A WASZYM ZDANIEM TO CO TO BEDZIE??
padnięty czujnik - padnięty/zepsuty itp itd. ogólnie nie działający tak, jak powinien
co do słabego ciśnienia to może pompa jest wyjechana i nie wyrabia. masz olej w silniku? jak tak to jaki?
a i zwyczajowo przyjęło się na forach nie pisać z Caps Lockiem
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
spoho spoho
poczatkujacy jestem. w przyblizeniu "total quarz". mineral. a jaki koszt tej pompy?
czy da sie ja samemy zmienic? duzo jest pracy?. oczywiscie najpierw sprawdzę czujnik... ktory nie wiem gdzie sie znajduje... a olej jest w optymalnym poziomie.
poczatkujacy jestem. w przyblizeniu "total quarz". mineral. a jaki koszt tej pompy?
czy da sie ja samemy zmienic? duzo jest pracy?. oczywiscie najpierw sprawdzę czujnik... ktory nie wiem gdzie sie znajduje... a olej jest w optymalnym poziomie.
jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
nie wiem jak u Ciebie, u mnie jeden jest prawej strony w głowicy, drugi na filtrze oleju.
u Ciebie to będzie najprawdopodobniej ten
pompa oleju jest w misie olejowej. trzeba by spuścić olej, odkręcić misę i widać pompę. trzyma się na paru śrubach, jest napędzana łańcuchem. najpierw sprawdź czujniki
u Ciebie to będzie najprawdopodobniej ten
pompa oleju jest w misie olejowej. trzeba by spuścić olej, odkręcić misę i widać pompę. trzyma się na paru śrubach, jest napędzana łańcuchem. najpierw sprawdź czujniki
-

trollu - VIP
a jest mozliwosc nie wiem ze poprosatu pompa jest dobra a siljnik ma juz swoj przelot ? czy to maloprawdopodobne..... jesli mruga kontrolka to znaczy ze smarownie jakies tam jest... pytam o to bo nie chce jakies głebszej krzywdy zrobic mojejmu silnikowi....
jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
raczej nie ma takiej możliwości że olej sobie "gdzieś lata" i jest małe ciśnienie a pompa jest ok. wiadomo że lepiej zacząć od jakichś prostszych rzeczy, nie ma co dłubać od razu w silniku jak nie wiadomo czy czujnik jest dobry
może być tak, że czujnik jak się nagrzeje zaczyna źle działać, to tylko elektryka
może być tak, że czujnik jak się nagrzeje zaczyna źle działać, to tylko elektryka
-

trollu - VIP