Witam
Przyszła pora na zmiane oleju i zastanawiam sie czy wlac półsyntetyk czy syntetyk?
Przebieg: 223tys. km
I przy okazji zeby nie tworzyc nowych tematów zapytam w tym.
Mianowicie chodzi o to ze przy jałowych obrotach zacina mi sie wspomaganie, przerywa, gdy skrecam kierownica wspomaganie jest a po chwili go nie ma i znowu jest. Czy pompa pada? czy moze to wina mrozu i kiepskiego plynu? Zaznacze ze jezeli mam obroty powyzej 2tys. zaczyna działac normalnie...
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 610 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-02-02, 17:11
kolego a nie lepiej poczekac do wiosny teraz za zimno nazmiane oleju
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 893 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2012-02-02, 23:35
pompa może siadać ale teraz przy mrozach ma ciężkie życie. co do oleju to półsyntetyk bedzie na pewno bezpieczniejszym posunięciem ale jak jesteś pewny stanu silnika to możesz próbować syntetyka
Silnik: 2E Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Paź 2010 Posty: 891 Skąd: Wrocław/Bogatynia
Wysłany: 2012-02-05, 11:01
Dokładnie jak kolega Dzikuvip napisał, sam mam syntetyk bo robiłem kapitalny remont, jedyny wyciek jaki zauważyłem to z miski olejowej, musiał gdzieś klej się źle ułożyć czy cuś, na wiosnę się tym zajmę albo przejdę na półsyntetyk się zobaczy.